Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 19 december 2021

Kibbeling van knol

Caveman style knol a la kibbeling met chipottle knoflook dip

 

Knolselderij

Kibbeling kruiden

 

Bereiding:

Deze gaan we caveman style garen tussen de kolen. Door er af en toe in te prikken voel je wanneer deze klaar is.

 

 

Chipottle knoflook dip

200 gram Griekse yoghurt

200 gram mayonaise

2 eetlepels chipottle

4 teentjes knoflook fijn gehakt

Zout naar smaak

 

Meng bovenstaande ingrediënten met elkaar

 

 

 

 

 

Kibbeling beslag:

10 eetlepels bloem

20 eetlepels melk

5 eiwit

Kibbeling kruiden

Zout naar smaak

 

Voordat we naar de volgende stap gaan moeten de knollen gaar zijn.

Haal de schil er vanaf en snijd/trek de knol is stukken zoals je deze kent van kibbeling.

Breng de knol op smaak met kibbelingkruiden

 

De laatste stap het beslag:

 

Klop de eiwitten stijf.

Meng de bloem, melk, zout en peper

Spatel het eiwit erdoorheen

 

Haal de knol door het beslag en frituur ongeveer 5 minuten goudbruin op 180 graden frituur.

Laat de knolbeling uitlekken en doe er nog wat kruiden over.

Serveer op een plank met een bakje dip als snack.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »