Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

20 juli 2022

Bricklayer Steak met tomaten salade

Bricklayer Steak met tomaten salade

 

Halve gevlinderde bavette

 

Marinade:

4 laurierblaadjes

1 eetlepel kochakaru

1 eetlepel gerookte zoete paprika poeder

1 bol knoflook in teentjes gepel en plat geslagen

½ bos oregano alleen de blaadjes

1 theelepel gekneusde zwarte peper

150 ml olijfolie

 

Meng dit alles met elkaar

 

Guacamole:

1 kleine rode ui fijn gehakt

1  rode paprika fijngehakt

4 kleine avocados

Sap van 2 limoenen

¼ bs koriander blaadjes fijn gehakt

¼ bs blad peterselie blaadjes fijngehakt

1 fijn gehakte jalapeno

2  eetlepels olijfolie

Zout en peper om op smaak te maken wanneer de guacamole klaar is ( niet op voorhand toevoegen )

 

Vilnder de bavette en vacumeer deze met de marinade en laat deze 2 uur trekken  ( thuis zonder vacumeer machine 8 uur in de koeling laten marineren)

 

Dan maken we guacamole:

Pak een bekken meng hierin de rode ui en de rode paprika

 

Pak de avocados en snijd deze door de helf om de pit heen en draai de 2 helften van elkaar af.

Haal de avocado’s leeg met een lepel

Snij deze in stukjes en voeg toe aan de ui en paprika

Voeg limoen sap toe

Voeg koriander en peterselie toe

Jalapeno en olijfolie erbij.

Meng dit goed tot een guacamole en maak op smaak met wat peper en zout indien nodig.

 

Tomaten salade:

4 rijpe tomaten in parten gesneden zonder kroontje

4 bosuien fijn gesneden

1 eetlepel rode wijn azijn

2 eetlepels olijfolie

40 gram fijn gehakte blad peterselie ( alleen de blaadjes geen steeltjes )

 

125 ml crème fraiche

 

Meng de tomaten en bosui met elkaar

Voeg de rode wijn azijn toe en de olijfolie

Peterselie toevoegen en op smaak maken met peper en zout

 

Bak de bavette om en om in een skillet met olijfolie tot een kern van 48 graden daarna even laten rusten.

Haal de laurierblaadjes er uit weg

 

Na het rusten zout het vlees met wat grof zeezout en gekneusde zwarte peper

Smeer het vlees dun in met de creme fraiche

Snijd het vlees in plakjes en top het gerecht af met de guacamole en serveer de tomaten salade robuust op de serveer planken

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »