Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0
Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Door Onno Pel, 19 december 2021

Christmas Turkey BBQ

Hier blijf je van eten....

 

Christmas Turkey

3 kilo kalkoen

 

Marinade:

700 ml appelsap

1 groene appel

Halve sinaasappel

2 eetlepels korianderzaad

2 eetlepels venkelzaad

4 takjes dragon

40 gram verse tijm

2 teentjes knoflook

2 eetlepels bbq rub smokey basterds

8 takjes salie

1 eetlepel piment

2 kruidnagels

1 eetlepel gekneusde peper

400 gram lichtbruine suiker

200 gram zout

1 liter water

 

Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm de marinade tot alles is opgelost

Laat deze koud worden

Vacumeer de kalkoen met de marinade. Pak nu de al gemarineerde kalkoen uit de koelkast

Haal deze uit de zak en laat de kalkoen drogen.

 

Ondertussen maak de kruiden boter

 

Kruidenboter

700 gram boter

3 eetlepels tijm blaadjes fijngehakt

3 eetlepels fijngehakte peterselie blaadjes

2 eetlepels fijngehakte bieslook

2 eetlepels fijngehakte salie

Gekneusde peper

Zeezout

 

Sla de boter luchtig met alle kruiden in de kitchenaid.

Maak de boter op smaak met de peper en zout

Maak de huid van de kalkoen wat los en smeer de kalkoen van binnen, buiten en onder de huis in met de kruiden boter.

Zet de kalkoen in een skillet op een indirecte BBQ 200 graden

Gaar de kalkoen voor 4 uur en doe er regelmatig de boter overheen gieten vanuit de skillet ( elke 15 minuten bedruipen )

Check de temperatuur van de dikste gedeelte van de borstfilet tot een temperatuur van 74 graden

De bouten moeten 82 graden zijn op het diepste gedeelte.

Laat de kalkoen even 15 minuten rusten en snijd de kalkoen aan om te eten.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »