Christmas Turkey BBQ
Hier blijf je van eten....
Christmas Turkey
3 kilo kalkoen
Marinade:
700 ml appelsap
1 groene appel
Halve sinaasappel
2 eetlepels korianderzaad
2 eetlepels venkelzaad
4 takjes dragon
40 gram verse tijm
2 teentjes knoflook
2 eetlepels bbq rub smokey basterds
8 takjes salie
1 eetlepel piment
2 kruidnagels
1 eetlepel gekneusde peper
400 gram lichtbruine suiker
200 gram zout
1 liter water
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm de marinade tot alles is opgelost
Laat deze koud worden
Vacumeer de kalkoen met de marinade. Pak nu de al gemarineerde kalkoen uit de koelkast
Haal deze uit de zak en laat de kalkoen drogen.
Ondertussen maak de kruiden boter
Kruidenboter
700 gram boter
3 eetlepels tijm blaadjes fijngehakt
3 eetlepels fijngehakte peterselie blaadjes
2 eetlepels fijngehakte bieslook
2 eetlepels fijngehakte salie
Gekneusde peper
Zeezout
Sla de boter luchtig met alle kruiden in de kitchenaid.
Maak de boter op smaak met de peper en zout
Maak de huid van de kalkoen wat los en smeer de kalkoen van binnen, buiten en onder de huis in met de kruiden boter.
Zet de kalkoen in een skillet op een indirecte BBQ 200 graden
Gaar de kalkoen voor 4 uur en doe er regelmatig de boter overheen gieten vanuit de skillet ( elke 15 minuten bedruipen )
Check de temperatuur van de dikste gedeelte van de borstfilet tot een temperatuur van 74 graden
De bouten moeten 82 graden zijn op het diepste gedeelte.
Laat de kalkoen even 15 minuten rusten en snijd de kalkoen aan om te eten.