Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 11 januari 2021

Kamelen Burgers

Kamelenburgers maken:

 

1250 gram kamelen poulet

10 gram zout

5 gram Ras el Hanout

 

Vlees kruiden en zouten

Gehaktmolen klaar zetten en draaien op schijf 3mm

Gehakt 1 keer door de molen draaien

Het deeg kneden tot er een goede binding ontstaat

Hamburger maken van 125 gram per stuk

En grillen op de bbq!

 

 

BBQ flatbread

 

Flatbread voor de kamelen burger

770 gr bloem

22 gr zout 

600 gr volle yoghurt

14 gr zout

30 gr ras el hanout

Dadels 

 

BBQ heet stoken tot 180/200graden.

Kneed een soepel deeg van het geheel. ( kan met de hand of de kitchenaid/deeghaak)

Verdeel het deeg.

Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken.

Rol het lekker plat uit.

2 à 3 minuten per kant bakken.

 

Kamelen Burger:

Kamelen burgers zelf gemaakt of bij ons te bestellen www.smokeybasterds.nl/kamelen-burgers

Harissa mayonaise

Cogollos

Apple Jack & Rum Jalapenos       Recept Rum Jalapenos

Cheddar

Bacon

 

Harissa mayonaise:

  • Volle mayonaise
  • Harissa

 

Maak de mayonaise op smaak naar jouw eigen smaak.

Voeg aan 100 ml mayonaise steeds een klein beetje harissa toe, totdat je jouw eigen pittigheid hebt bereikt.

Doe het niet te spicy, want de kamelenburger is echt lekker. Dus behoud de smaak van het vlees en doe niet teveel en te sterke harissa mayonaise erop.

 

Wij doen op de burger:

Harissa mayonaise

Bacon

Cheddar

Apple Jack & Rum Jalapenos ( zie recept op de site deze moet je wel even 7 dagen van te voren maken)

Cogollos ( Baby Romaine )

 

Ondertussen grill de hamburgers medium, het vlees van kameel is te vergelijken met rundvlees in de bereiding en structuur. De smaak is bijzonder en heeft ook tonen van lam, rund en wat zoetigs.

 

Ondertussen smeer je het broodje in met de Harissa mayonaise.

Op de onderkant van het flatbread de krokante sla.

 

We leggen nu de cheddar kaas op de burger, zodat deze smelt en de bacon even aangrillen.

 

Leg de burger op de sla, daarop de bacon en de Jalapenos.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »