Kamelen Burgers
Kamelenburgers maken:
1250 gram kamelen poulet
10 gram zout
5 gram Ras el Hanout
Vlees kruiden en zouten
Gehaktmolen klaar zetten en draaien op schijf 3mm
Gehakt 1 keer door de molen draaien
Het deeg kneden tot er een goede binding ontstaat
Hamburger maken van 125 gram per stuk
En grillen op de bbq!
BBQ flatbread
Flatbread voor de kamelen burger
770 gr bloem
22 gr zout
600 gr volle yoghurt
14 gr zout
30 gr ras el hanout
Dadels
BBQ heet stoken tot 180/200graden.
Kneed een soepel deeg van het geheel. ( kan met de hand of de kitchenaid/deeghaak)
Verdeel het deeg.
Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken.
Rol het lekker plat uit.
2 à 3 minuten per kant bakken.
Kamelen Burger:
Kamelen burgers zelf gemaakt of bij ons te bestellen www.smokeybasterds.nl/kamelen-burgers
Harissa mayonaise
Cogollos
Apple Jack & Rum Jalapenos Recept Rum Jalapenos
Cheddar
Bacon
Harissa mayonaise:
- Volle mayonaise
- Harissa
Maak de mayonaise op smaak naar jouw eigen smaak.
Voeg aan 100 ml mayonaise steeds een klein beetje harissa toe, totdat je jouw eigen pittigheid hebt bereikt.
Doe het niet te spicy, want de kamelenburger is echt lekker. Dus behoud de smaak van het vlees en doe niet teveel en te sterke harissa mayonaise erop.
Wij doen op de burger:
Harissa mayonaise
Bacon
Cheddar
Apple Jack & Rum Jalapenos ( zie recept op de site deze moet je wel even 7 dagen van te voren maken)
Cogollos ( Baby Romaine )
Ondertussen grill de hamburgers medium, het vlees van kameel is te vergelijken met rundvlees in de bereiding en structuur. De smaak is bijzonder en heeft ook tonen van lam, rund en wat zoetigs.
Ondertussen smeer je het broodje in met de Harissa mayonaise.
Op de onderkant van het flatbread de krokante sla.
We leggen nu de cheddar kaas op de burger, zodat deze smelt en de bacon even aangrillen.
Leg de burger op de sla, daarop de bacon en de Jalapenos.