Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 11 januari 2021

Zalm op Finse wijze

Zalm Mojo

 

Zalmzijde van de Essen Finse BBQ.

 

De Mojo maken:

 

Ingrediënten

 

12 teentjes knoflook 

16 theelepels paprika poeder

6 theelepels gerookte paprika poeder

9 theelepels komijn

200 ml eetlepelolijfolie eventueel iets meer indien nodig. Moet pasta dikte zijn.

6 eetlepels witte wijn azijn

5 theelepels zeezout

3 theelepel kochakaru

 

Bereiding

De teentjes knoflook in de Magimix fijn draaien, dan de droge kruiden meedraaien, olie toevoegen en als laatste de azijn op smaak maken met een snufje zeezout.

 

De zalm zetten we met spijkers vast op de plank ( RVS spijkers)

 

De zalm insmeren met de Mojo en boven het vuur hangen, doe dit ongeveer 35 tot 45 cm vanaf de hitte bron. Check even de hitte om je hand op de plak van de plank te houden als je dit 5 -6 seconden volhoudt is het een goed plek.

Garing tot een kern van 42 graden

De zalm moet nog wat stevig zijn van binnen dus niet helemaal gaar. De zalm op de plank laten citroenrasp erover en wat grof zeezout.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »