Zalm op Finse wijze
Zalm Mojo
Zalmzijde van de Essen Finse BBQ.
De Mojo maken:
Ingrediënten
12 teentjes knoflook
16 theelepels paprika poeder
6 theelepels gerookte paprika poeder
9 theelepels komijn
200 ml eetlepelolijfolie eventueel iets meer indien nodig. Moet pasta dikte zijn.
6 eetlepels witte wijn azijn
5 theelepels zeezout
3 theelepel kochakaru
Bereiding
De teentjes knoflook in de Magimix fijn draaien, dan de droge kruiden meedraaien, olie toevoegen en als laatste de azijn op smaak maken met een snufje zeezout.
De zalm zetten we met spijkers vast op de plank ( RVS spijkers)
De zalm insmeren met de Mojo en boven het vuur hangen, doe dit ongeveer 35 tot 45 cm vanaf de hitte bron. Check even de hitte om je hand op de plak van de plank te houden als je dit 5 -6 seconden volhoudt is het een goed plek.
Garing tot een kern van 42 graden
De zalm moet nog wat stevig zijn van binnen dus niet helemaal gaar. De zalm op de plank laten citroenrasp erover en wat grof zeezout.