Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0
Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Door Onno Pel, 30 december 2020

Yakitori van wilde eend

Yakitori van wilde eend

 

Ingrediënten:

 

3 wilde eendenborsten zonder vel

2 eetlepels zonnebloemolie

18 natte houten prikkers

 

Voor de yakitori saus

2 bosuitjes

120 ml soyasaus

120 ml mirin

60 ml sake

60 ml water

2 theelepels bruine suiker

1 rode peper

 

Week de bamboeprikkers in water

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng rustig aan de kook

Wanneer de saus mooi stroperig begint te worden haal je hem van het vuur en zet hem aan de kant -tot gebruik

Snijd de eend deze in de breedte in dunne lange repen

Meng 2 eetlepels olie door de repen en rijg ze aan de prikkers

Zorg dat de Konro grill goed op temperatuur is (roodgloeiende kolen)

Gril de spiesjes aan 1 kant ongeveer een minuut, draai deze om, lak af met de yakitorisaus en    herhaal dit tot beide kanten  2 x 1 minuut gegrild zijn

Kimchi Rode Kool

 

Rode kool bladeren in grove stukken snijden.

Wassen in koud water en 30 minuten in gezout ( verhouding 60 gram zeezout op 1 liter water) water leggen.

Daarna uit laten lekken op een vergiet.

 

Ingrediënten Kimchi pasta:

130 gr Kochakaru

150 gram uien wit

200 ml Kombucha

15 tenen knoflook

86 gr gemalen gember

6 gr zout

70 ml fishsaus

30 ml oestersaus

30 ml rijstazijn

 

Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien tot het een gladde massa is.

 

Je hebt niet alle kimchi paste nodig. ( Pasta is voor 4-6 chinese kolen ) Maar je kunt de paste goed bewaren en is ook lekker als smaakmaker op vlees of vis.

 

Let wel op het originele recept is eigenlijk met 250 kochakaru. ( mocht iemand dit aankunnen )

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »