Yakitori van wilde eend
Yakitori van wilde eend
Ingrediënten:
3 wilde eendenborsten zonder vel
2 eetlepels zonnebloemolie
18 natte houten prikkers
Voor de yakitori saus
2 bosuitjes
120 ml soyasaus
120 ml mirin
60 ml sake
60 ml water
2 theelepels bruine suiker
1 rode peper
Week de bamboeprikkers in water
Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng rustig aan de kook
Wanneer de saus mooi stroperig begint te worden haal je hem van het vuur en zet hem aan de kant -tot gebruik
Snijd de eend deze in de breedte in dunne lange repen
Meng 2 eetlepels olie door de repen en rijg ze aan de prikkers
Zorg dat de Konro grill goed op temperatuur is (roodgloeiende kolen)
Gril de spiesjes aan 1 kant ongeveer een minuut, draai deze om, lak af met de yakitorisaus en herhaal dit tot beide kanten 2 x 1 minuut gegrild zijn
Kimchi Rode Kool
Rode kool bladeren in grove stukken snijden.
Wassen in koud water en 30 minuten in gezout ( verhouding 60 gram zeezout op 1 liter water) water leggen.
Daarna uit laten lekken op een vergiet.
Ingrediënten Kimchi pasta:
130 gr Kochakaru
150 gram uien wit
200 ml Kombucha
15 tenen knoflook
86 gr gemalen gember
6 gr zout
70 ml fishsaus
30 ml oestersaus
30 ml rijstazijn
Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien tot het een gladde massa is.
Je hebt niet alle kimchi paste nodig. ( Pasta is voor 4-6 chinese kolen ) Maar je kunt de paste goed bewaren en is ook lekker als smaakmaker op vlees of vis.
Let wel op het originele recept is eigenlijk met 250 kochakaru. ( mocht iemand dit aankunnen )