Worst van Ree
Verse worst van Ree
Vlees:
3 kg schouder of nek van hert
250 gr lardo
Kruiden
6 gr gemalen peper
3 gr verse rozemarijn
3 gr knoflook vers
70 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
60 gr zeezout
Varkensdarm maatje 30/32 eerst wellen in het water.
Draai het vlees door de gehaktmolen van de kitchenaid met de grove plaat.
Maal alle kruiden fijn in de Magimix.
Meng het vlees en het zout/kruidenmengsel met elkaar
Pak de worstenvuller en vul de darm en maak worsten van ongeveer 10 cm lang.
Gril de worstjes op de BBQ, ze mogen best wat rosé blijven van binnen.
Reacties
Door Onno Pel, 10 juli 2020
Goedenavond,
De worsten kun je zeker invriezen als is het wel dat net als rundvlees de worsten wat verkleuren. Als je colorozo wilt toevoegen houdt 10-12 gram per kilo aan.
Door koen lauwers, 10 juli 2020
Hoelang mag je ze vers bewaren ? Als je ze invriest ,heeft dat geen effect op de kwaliteit ? Hoeveel kleurzout gebruik je om "veilig" te zijn ?