Worst van Ree

  • Geplaatst op
  • Door Onno Pel
  • 0
Worst van Ree

Verse worst voor op de BBQ van zomer ree met eekhoorntjesbrood

Verse worst van Ree

 

Vlees:

3 kg schouder of nek van hert

250 gr lardo

 

Kruiden

6 gr gemalen peper

3 gr verse rozemarijn

3 gr knoflook vers

70 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

60 gr zeezout

 

Varkensdarm maatje 30/32 eerst wellen in het water.

 

Draai het vlees door de gehaktmolen van de kitchenaid met de grove plaat.

Maal alle kruiden fijn in de Magimix.

Meng het vlees en het zout/kruidenmengsel met elkaar

Pak de worstenvuller en vul de darm en maak worsten van ongeveer 10 cm lang.

 

Gril de worstjes op de BBQ, ze mogen best wat rosé blijven van binnen.

Reacties

  1. Onno Pel Onno Pel

    Goedenavond,

    De worsten kun je zeker invriezen als is het wel dat net als rundvlees de worsten wat verkleuren. Als je colorozo wilt toevoegen houdt 10-12 gram per kilo aan.

  2. koen lauwers koen lauwers

    Hoelang mag je ze vers bewaren ? Als je ze invriest ,heeft dat geen effect op de kwaliteit ? Hoeveel kleurzout gebruik je om "veilig" te zijn ?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur