Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 10 juli 2020

Worst van Ree

Verse worst van Ree

 

Vlees:

3 kg schouder of nek van hert

250 gr lardo

 

Kruiden

6 gr gemalen peper

3 gr verse rozemarijn

3 gr knoflook vers

70 gr gedroogd eekhoorntjesbrood

60 gr zeezout

 

Varkensdarm maatje 30/32 eerst wellen in het water.

 

Draai het vlees door de gehaktmolen van de kitchenaid met de grove plaat.

Maal alle kruiden fijn in de Magimix.

Meng het vlees en het zout/kruidenmengsel met elkaar

Pak de worstenvuller en vul de darm en maak worsten van ongeveer 10 cm lang.

 

Gril de worstjes op de BBQ, ze mogen best wat rosé blijven van binnen.

Reacties

  • Door Onno Pel, 10 juli 2020

    Goedenavond,

    De worsten kun je zeker invriezen als is het wel dat net als rundvlees de worsten wat verkleuren. Als je colorozo wilt toevoegen houdt 10-12 gram per kilo aan.

  • Door koen lauwers, 10 juli 2020

    Hoelang mag je ze vers bewaren ? Als je ze invriest ,heeft dat geen effect op de kwaliteit ? Hoeveel kleurzout gebruik je om "veilig" te zijn ?

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »