Wildstoof
Wildstoof met vijgen cranberries
2,5 kg wildpoulet in brunoise ( blokjes ) 1cm bij 1cm gesneden
1 prei brunoise
1 winterpeen brunoise
¼ knolselderij brunoise
2 sjalotten brunoise
¼ bs bladpeterselie
1 ltr rode wijn
4/8 ontbijtkoek plakken
1 jeneverbes
1 kruidnagel
1 laurierblad
1 foelie
500 gram vijgen
500 gram cranberries
Wild poulet vlees controleren op dezelfde grote anders even gelijk snijden, even aanzetten in de boter, de groenten en kruiden tot aan de bladpeterselie toevoegen en aanbakken. Afblussen met wijn en de kruiden toevoegen.
4 uur laten pruttelen op het vuur.
Op smaak maken met peper en zout.
Kruidkoek toevoegen, om de stoof dikker te maken (binden)
Dan de cranberry's en de vijgen erbij dit 30 minuten laten mee verwarmen en dan lekker eten!