Wilde perziken met drop en vanille ijs
Wilde perziken & Drop met vanille ijs
Ingrediënten:
200 gram Napoleon Dropballen
200 gram water
1 kilo rijpe wilde (platte) perziken
Roomboter
De perziken gaan we snijden in 4 a 5 parten
De dropballen zetten we op het vuur in een pan met water 200 gram dropballen en 200 gram water.
De dropballen rustig laten smelten op een niet te hoog vuur.
Zet een skillet op de vuur en wacht tot deze goed heet is. Doe de roomboter in de pan en zet de perzik goed aan en voeg een lepel dropsiroop toe, blijf dit karamelliseren.
Blijf ook goed proeven dat er een zachte drop smaak ontstaat in combinatie met de perzik.
Is ongeveer tussen de 8-10 eetlepels siroop. Karameliseer de perziken en wacht tot ze lekker warm en gaar zijn.
Vanuit daar de perziken in een kom en serveren met een bol vanille ijs.
De dropsmaak houden wij op deze manier in balans maar zet gerust de siroop op tafel voor degene die meer wilt.
Bekijk in onze video hoe eenvoudig je dit heerlijke dessert kunt maken.
Heb je ingrediënten nodig kijk gerust op onze site, wij hebben verse perziken, vlees vis en meer...
Of kom een keer naar 1 van onze BBQ workshops!