Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 24 mei 2020

Tomahawk van Kameel ( bereiding )

Bereiding kameel:

 

De tomahawk van kameel is afkomstig van een dier dat in het wild geleefd heeft. Dit zorgt voor de unieke smaak die tonen heeft van rund en lam.

Het is wel aan te raden het vlees te bereiden in fases en het goed te laten rusten.

 

Voor wij beginnen binden wij de tomahawk even op met roladetouw. Op deze manier kun je het vlees vormen en zorgen dat dit ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart.

 

Hoe bereiden wij de kameel? Als eerste een BBQ met direct en indirect gedeelte.

Maak het vlees op smaak met peper en goed zeezout.

Zet de BBQ op 180 graden.

Grill de kameel even goed rondom dicht, zodat de vleessappen in het vlees blijven. Haal de tomahawk van de grill en laat deze minimaal 10 minuten rusten.

Zet de BBQ op indirect en schroef de temperatuur naar 130 graden ( dat duurt even en dat is goed voor de tomahawk)

Leg de Tomahawk terug en gaar deze door tot een kern temperatuur van 48 graden. Wij houden van wat rosé als bij lam. Medium rare. Wil je medium gaar dan door tot 51 graden ( rusttijd is hetzelfde )

Well done 58 graden en 30 minuten rusten.

Haal de Tomahawk van de BBQ en pak deze in met slagers papier en folie.

Laat de Tomahawk minimaal 15 minuten rusten.

 

Maak er een show van als je het stuk op tafel presenteert. Snijd als eerste het vlees van het bot.

Kijk goed naar waar de draden van het vlees lopen. Vlees is opgebouwd uit draadjes, het is van belang dat je haaks op de draad snijdt, dus tegen de richting in van de draden van het vlees.

Zo wordt de ervaring van de structuur en smaak veel beter gewaardeerd.

 

Maak het vlees op door het te presenteren op een bord of plank en leg hier het vlees tegenaan. Zout het eventueel na, voor ons hoeft het niet maar de smaak is van iedereen anders dus maak het je eigen.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »