Texas BBQ Short Ribs
Shortribs BBQ Texas style
Bereidingstijd: is erg afhankelijk van het vlees en de BBQ. Een Kamado doet er tussen de 8-12 uur over een smoker tussen de 11 - 13 uur
Stap 1
Rub maken
4 theelepel komijn
4 theelepel zwarte peper
4 theelepel koriander gedroogd
200 gr bruine basterd
4 eetlepel knoflook
80 gr zout
8 eetlepel gerookte paprikapoeder
4 theelepel gedroogde oregano
4 theelepel cayennepeper
Stap 2
Schoonmaken van de short ribs
Snij het vlies tussen de ribben weg. Alleen het vlies! Niet het vet.
Stap 3
Rub het vlees goed aan alle kanten in, als het kan doe het een avond van te voren.
Stap 4
Maak de smoker klaar en zorg dat de ketel een tempratuur heeft van 100 graden max 115 graden. Hoe lager hoe beter. Stop een kern thermometer in het vlees en laat het vlees tot 65 graden komen, dan gaan we het vlees inpakken, twee stukken slagerspapier kruislinks over elkaar short ribs erop en een paar stukjes boter en zeezout, pak het vlees goed in met slagerstouw, en leg terug op de smoker met de kern thermometer tot de kern 94 graden is. Haal het vlees van de smoker en laat 20 minuten op een warme plaats rusten.
Wij gebruiken geen folie, omdat dit gaat stomen ipv garen, slagerspapier laat veel meer vocht door waardoor er een bite blijft bestaan in het vlees ipv draadjesvlees.
Als het vlees gerust heeft, kun je de botten draaien en er rustig uit halen, snij daarna het vlees in plakken en geniet!
Mocht je geen slagers papier hebben of geen zin om de rub te maken bekijk onze webwinkel.
www.smokeybasterds.nl