Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0
Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Door Onno Pel, 17 juni 2020

Texas BBQ Short Ribs

Shortribs BBQ Texas style

Bereidingstijd: is erg afhankelijk van het vlees en de BBQ. Een Kamado doet er tussen de 8-12 uur over een smoker tussen de 11 - 13 uur

 

Stap 1

 

Rub maken

 

4 theelepel komijn

4 theelepel zwarte peper

4 theelepel koriander gedroogd

200 gr bruine basterd

4 eetlepel knoflook

80 gr zout

8 eetlepel gerookte paprikapoeder

4 theelepel gedroogde oregano

4 theelepel cayennepeper

 

Stap 2

Schoonmaken van de short ribs

Snij het vlies tussen de ribben weg.  Alleen het vlies! Niet het vet.

 

Stap 3

Rub het vlees goed aan alle kanten in, als het kan doe het een avond van te voren.

 

Stap 4

Maak de smoker klaar en zorg dat de ketel een tempratuur heeft van 100 graden max 115 graden. Hoe lager hoe beter. Stop een kern thermometer in het vlees en laat het vlees tot 65 graden komen, dan gaan we het vlees inpakken, twee stukken slagerspapier kruislinks over elkaar short ribs erop en een paar stukjes boter en zeezout, pak het vlees goed in met slagerstouw, en leg terug op de smoker met de kern thermometer tot de kern 94 graden is. Haal het vlees van de smoker en laat 20 minuten op een warme plaats rusten.

Wij gebruiken geen folie, omdat dit gaat stomen ipv garen, slagerspapier laat veel meer vocht door waardoor er een bite blijft bestaan in het vlees ipv draadjesvlees.

 

Als het vlees gerust heeft, kun je de botten draaien en er rustig uit halen, snij daarna het vlees in plakken en geniet!

 

Mocht je geen slagers papier hebben of geen zin om de rub te maken bekijk onze webwinkel.

www.smokeybasterds.nl

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »