Tataki tonijn
Tataki tonijn
Ingrediënten:
500 gram tonijn
Als eerste stap het maken van de dips:
Wasabi Dip:
20 gr Wasabi
40 gr Rode ui
20 gr Siracha
25 gr Sesamolie
150 gr Mayonaise
Zeezout naar smaak
Alles in een maatbeker en glad draaien met de staafmixer
Avocado salsa:
1 Avocado in fijne blokjes snijden
100 gram Mayonaise
Sap en ceste van 1/2Limoen
½ jalapeno peper met zaadjes
Alles behalve de avocado in de maatbeker en gladdraaien met de staafmixer. Daarna de avocado erdoor doen met een garde.
De bereiding van de tonijn:
Tonijn even op temperatuur laten komen vanuit de koelkast.
Zorg dat de BBQ op hoge temperatuur staat 240-260 graden.
Het rooster even insmeren met sesamolie en de tonijn per kant grillen tot deze loslaat van de gril.
Het gaat alleen om de geroosterde buitenkant. Na grillen de tonijn gelijk even koud zetten om doorgaren te voorkomen. Lekker rood van binnen.