Tataki tonijn Geplaatst op 11 Januari 2021 Door Onno Pel 0 Tataki van tonijn met wasabi dip en avocado salsa Tataki tonijn Ingrediënten: 500 gram tonijn Als eerste stap het maken van de dips: Wasabi Dip: 20 gr Wasabi 40 gr Rode ui 20 gr Siracha 25 gr Sesamolie 150 gr Mayonaise Zeezout naar smaak Alles in een maatbeker en glad draaien met de staafmixer Avocado salsa: 1 Avocado in fijne blokjes snijden 100 gram Mayonaise Sap en ceste van 1/2Limoen ½ jalapeno peper met zaadjes Alles behalve de avocado in de maatbeker en gladdraaien met de staafmixer. Daarna de avocado erdoor doen met een garde. De bereiding van de tonijn: Tonijn even op temperatuur laten komen vanuit de koelkast. Zorg dat de BBQ op hoge temperatuur staat 240-260 graden. Het rooster even insmeren met sesamolie en de tonijn per kant grillen tot deze loslaat van de gril. Het gaat alleen om de geroosterde buitenkant. Na grillen de tonijn gelijk even koud zetten om doorgaren te voorkomen. Lekker rood van binnen.