Tataki tonijn

Tataki tonijn

Tataki van tonijn met wasabi dip en avocado salsa

Tataki tonijn

 

Ingrediënten:

500 gram tonijn

 

Als eerste stap het maken van de dips:

 

Wasabi Dip:

20 gr Wasabi

40 gr Rode ui

20 gr Siracha

25 gr Sesamolie

150 gr Mayonaise

Zeezout naar smaak

 

Alles in een maatbeker en glad draaien met de staafmixer

 

Avocado salsa:

1 Avocado in fijne blokjes snijden

100 gram Mayonaise

Sap en ceste van 1/2Limoen

½ jalapeno peper met zaadjes

 

Alles behalve de avocado in de maatbeker en gladdraaien met de staafmixer. Daarna de avocado erdoor doen met een garde.

 

De bereiding van de tonijn:

Tonijn even op temperatuur laten komen vanuit de koelkast.

Zorg dat de BBQ op hoge temperatuur staat 240-260 graden.

Het rooster even insmeren met sesamolie en de tonijn per kant grillen tot deze loslaat van de gril.

Het gaat alleen om de geroosterde buitenkant. Na grillen de tonijn gelijk even koud zetten om doorgaren te voorkomen. Lekker rood van binnen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 83654624 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur