Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 12 mei 2020

T bone Steak

T-bone met blauwe kaas dip

Op onze website kun je de volledige instructiefilm bekijken van hoe je de lekkerste T-Bone kunt bereiden.

Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast. Het stuk is niet heel dik, dus het vlees komt makkelijk op kamer temperatuur.

 

Dan zet je een BBQ aan waar je goed op kan grillen op 180 graden.

Ondertussen dat de BBQ op temperatuur aan het komen is en het vlees buiten de koelkast ligt, gaan we beginnen met het maken van de Blauwe kaas dip.

 

Blauwe kaas dip

300 gram Dana blue ( of een andere blauw Schimmel die je lekker vind, dit kan van zachte tot pittige smaak )

350 gram mayonaise

300 gram crème fraiche

3 jalapenos pepers

Bieslook

Peterselie

80 ml room

Peper en zout naar smaak

 

 

Het is een eenvoudig recept. Gebruik de staafmixer met een maatbeker.

De kruiden hoef je niet helemaal fijn te hakken, maar wel even in stukken.

Snijd de steeltjes van de jalapenos af en snijd deze ook in stukken.

Doe in de maatbeker de mayonaise en de gehakte kruiden en jalapenos.

Draai de kruiden helemaal door de mayonaise heen met de staafmixer tot alles goed fijn is.

Voeg de creme fraiche toe en meng deze met het mayonaise mengsel.

 

Dan ga je de kaas brokkelen

Meng de kaas met het mayonaise mengsel

Mengen doen we met een spatel/lepel

Room toevoegen naar dikte ( dus kijk even hoe dik je jouw dip wilt hebben) en op smaak maken met zeezout en peper.

 

 

De bereiding van de T-Bone steak.

 

De T-Bone is op kamer temperatuur. Doe het vlees kruiden met zeezout en peper.

De grill is goed heet ( 180 graden )

Maak het rooster goed schoon en leg de T-Bone op de grill. Zie de instructie film hoe je dit stap voor stap kan doen. We grillen de T-bone 1-2 minuten ongeveer aan beide kanten en pakken de T-Bone in met slagers papier en aluminium folie en laten deze even rusten. Ongeveer 5-10 minuten.

 

Nadat de T-Bone gerust heeft gaan we het vlees van het bot snijden. Presenteer de T-Bone met bot op een gave plank met de blauwe kaas dip.

Deze dip hoeft van ons niet per se bij het vlees, maar is wel heel lekker als dip voor groenten en een lekker broodje!

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »