Stoof van fazant en wilde eend
Fazant en Eend au vin
Ganzenvet ( om de eenden in te bakken in de pan)
2 eendenbouten
2 fazanten bouten gepeesd
Ras el Hanout
900 gram kidney beans
4 uien grof gehakt
1/2 bos salie
3 laurier blaadjes
3 takken rozemarijn
1 rode peper grof gehakt
3 takken tijm
1 kg tros tomaat mini
1.5 citroenen
1 liter gevogelte gereduceerde bouillon
0.5 liter witte wijn
Laat het vet smelten in de pan. Breng de bouten op smaak met ras el hanout
Bak de eenden bouten goud bruin
Voeg de ui en de peper toe en zet dit goed aan in de pan.
Voeg daarna alle ingrediënten toe behalve de bonen.
Zorg dat je met de gevogeltebouillon alle ingrediënten net onder hebt staan.
De pan moet niet te laag hangen je moet stoven en niet hard koken.
Laat alles 3,5 uur gaar stoven.
De laatste 30 minuten gaan de bonen mee in de pan. Maak alles op smaak met peper en zout en eet de bout uit de pan met oerbrood.
( geen deksel erop )