Short Ribs ( Roy Choi Style )

Short Ribs ( Roy Choi Style )

We kennen allemaal de Short Ribs uit de bekende BBQ boeken. Dit recept is van een Koreaanse foodtruck Chef.
Koreaanse smaken, Amerikaanse smokers en een bizar lekker smaak!

Short Ribs Kalbi met Kimchi

 

Short Ribs gezaagd

24 uur marineren in de kalbi

4-6 uur smoken

Afgrillen en moppen

 

Kimchi

Als eerste:

Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen

 

130 gr Kochakaru

150 gram uien wit

350 ml Kombucha

15 tenen knoflook

86 gr gemalen gember

6 gr zout

70 ml fishsaus

30 ml oestersaus

30 ml rijstazijn

Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien

 

Kalbi

1 ui

4 bosui

150 gram knoflook

2 kiwi

240 ml soy saus light

240 ml jus vers

120 ml Mirin

60 ml rode wijn

120 ml sesamolie

50 gram suiker

22 gram sesamzaad

 

Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien

 

De shortrib minimaal 48 in de kalbi laten marineren

Daarna op de smoker 6-8 uur 120 graden

Daarna afgrillen en serveren met kimchi

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur