Short Ribs ( Roy Choi Style )
Short Ribs Kalbi met Kimchi
Short Ribs gezaagd
24 uur marineren in de kalbi
4-6 uur smoken
Afgrillen en moppen
Kimchi
Als eerste:
Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen
130 gr Kochakaru
150 gram uien wit
350 ml Kombucha
15 tenen knoflook
86 gr gemalen gember
6 gr zout
70 ml fishsaus
30 ml oestersaus
30 ml rijstazijn
Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien
Kalbi
1 ui
4 bosui
150 gram knoflook
2 kiwi
240 ml soy saus light
240 ml jus vers
120 ml Mirin
60 ml rode wijn
120 ml sesamolie
50 gram suiker
22 gram sesamzaad
Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien
De shortrib minimaal 48 in de kalbi laten marineren
Daarna op de smoker 6-8 uur 120 graden tot een kern van 90 graden
Daarna afgrillen en moppen met de kalbi dan lekker serveren met kimchi