Reebout van de BBQ
Zomer wild Reebout van de BBQ
Een zomers delicatesse is toch wel ree. Het is niet goedkoop, maar wel erg bijzonder en heerlijk van smaak.
Wij zijn dol op wild en wellicht daarom alvast een voorproefje op wat weer bijna komen gaat.
Wij hebben de hele bout gekozen om schoon te maken, nu kan je bijvoorbeeld ook een stukje reebout bestellen. Deze zouden wij in zijn geheel garen. Wij hebben de bout gevliesd en de technische delen van de bout gesneden.
Let met het portioneren altijd goed op de structuur van het vlees. Zodat het uiteindelijke stuk reebout op de draad van het vlees getrancheerd kan worden.
De bereiding kan op 2 manieren:
Reverse sear:
Dan garen wij het vlees tot een kerntemperatuur van 45 graden, op een indirecte BBQ met een keteltemperatuur van 110 graden.
Daarna grillen we de reebout af en laten deze 5 minuten rusten. De reebout is dan mooi rare/medium.
Of:
Je grilt de reebout aan op de BBQ, goed dichtschroeien op het direct gedeelte in je bbq en gaart deze verder op een indirect gedeelte van jouw BBQ. Keteltemperatuur niet hoger dan 170 graden.
Hier garen we door tot 48 graden en laten de bout 10 minuten rusten.
Ook zo is deze heerlijk rare/medium.
De reebout is heerlijk met alleen wat grof zeezout, maar wij doen er ook een klein beetje Chimichurri bij:
Chimichurri
100 ml olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn de blaadjes van 10 takjes verse tijm
1 bosje verse oregano
1 bosje bladpeterselie
1 bosje bieslook
1 Spaanse peper, fijngehakt
1 theelepel mosterdpoeder
4 tenen knoflook
1 kleine gesnipperde ui
Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
Zie ons youtubefilmpje van de tomahawk hoe we de chimichurri bereiden:
Wil je meer recepten kijk op onze site www.smokeybasterds.nl
Delen wordt gewaardeerd en een duimpje omhoog ook, of wordt abonnee op ons YouTube kanaal en mis niets meer.
Reebout nodig? Check onze webwinkel, wij leveren vers aan de deur!
Reacties
Door Erik Wieskamp, 10 augustus 2020
Alles is duidelijk beschreven. Ook het recept voor de chimmichurri.