Paté van Gans van de BBQ

  • Geplaatst op
  • Door Onno Pel
  • 0
Paté van Gans van de BBQ

Een super leuke techniek voor mooie patés van de BBQ!

Paté van de BBQ

 

En croûte deeg

 

600 gram bloem

300 gram boter in blokjes op kamertemperatuur

1 theelepel zout

1 ei

10 eetlepels water

 

Maak een kring van bloem en doe in het midden het zout, ei, water en de boter

Werk van buiten naar binnen en maak een deeg

Wikkel het deeg in plastic folie

Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur

Vet de paté vorm in.

Rol het deeg uit op 2 mm en bekleed de patévorm.

Druk het deeg goed aan in de randen

 

Paté recept

350 gram ganzenborst

4 theelepels wildkruiden

4 eieren

3,5 dl room

Peper en zout

 

Bereiding:

Snij de gans in kleine blokjes en bestrooi met wildkruiden

Leg het vlees in de vriezer

100 gr shi i takes gehakt

40 gr morilles

50 gr rozijnen

50 gr ham in heel fijn snijden

 

Bereiden:

Haal het vlees uit de vriezer en doe dit in de keuken machine met de eieren en de room en draai dit fijn

 

Bak alle ingrediënten met elkaar en vul de vorm.

Bedek de vulling met deeg en sluit de vorm af

Maak 2 schoorstenen van folie met een gat van 1,5 cm

Bestrijk het deeg met los geslagen eidooier

 

Bak de paté af op 175 graden voor ongeveer 55 minuten

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur