Paté van Gans van de BBQ
Paté van de BBQ
En croûte deeg
600 gram bloem
300 gram boter in blokjes op kamertemperatuur
1 theelepel zout
1 ei
10 eetlepels water
Maak een kring van bloem en doe in het midden het zout, ei, water en de boter
Werk van buiten naar binnen en maak een deeg
Wikkel het deeg in plastic folie
Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur
Vet de paté vorm in.
Rol het deeg uit op 2 mm en bekleed de patévorm.
Druk het deeg goed aan in de randen
Paté recept
350 gram ganzenborst
4 theelepels wildkruiden
4 eieren
3,5 dl room
Peper en zout
Bereiding:
Snij de gans in kleine blokjes en bestrooi met wildkruiden
Leg het vlees in de vriezer
100 gr shi i takes gehakt
40 gr morilles
50 gr rozijnen
50 gr ham in heel fijn snijden
Bereiden:
Haal het vlees uit de vriezer en doe dit in de keuken machine met de eieren en de room en draai dit fijn
Bak alle ingrediënten met elkaar en vul de vorm.
Bedek de vulling met deeg en sluit de vorm af
Maak 2 schoorstenen van folie met een gat van 1,5 cm
Bestrijk het deeg met los geslagen eidooier
Bak de paté af op 175 graden voor ongeveer 55 minuten