Pastinaken van de BBQ met Salsa Verde Geplaatst op 9 September 2020 Door Onno Pel 0 Pastinaken van de BBQ met onze versie van Salsa Verde. Genieten van het seizoen! Pastinaken van de BBQ Pastinaken koken in water tot ze zacht/beetgaar zijn. Doorsnijden in 4 parten en op de werkbank even laten afkoelen. In de tussentijd de salsa verde maken: Salsa verde: 60 ml mirin 125 ml rijstazijn 4 takken muntblaadjes gehakt 6 takken korianderblaadjes gehakt 2 takken basilicumblaadjes 2 takken bladpeterselie blaadjes gehakt 3 knoflooktenen 1 st jalapeno 1 st Habanero lemon 2 tomatillos 1x Sap en ceste van limoen 2 eetlepels sesamzaadjes 125 ml koolzaadolie 125 ml olijfolie ½ avocado Zout &peper Alles in de blender doen en glad draaien. Op smaak maken met peper en zout. Pastinaken grillen en als ze heet zijn op het bord met de salsa verde erover en erbij.