Hog Butter Oysters
Oesters van de BBQ met HOG Butter
Eerst de oesterboter maken:
300 gram boter
50 gram bruine basterd suiker
1 eetlepels chipotle tabasco
1 gerookte jalapeno peper
15 gram bourbon Jack Daniels
4 tenen knoflook
2 koffielepel Lum Kee Kum Chili Garlic
1 koffielepel hot pepper paste
Snuf grof zeezout
Voordat je begint met de roomboter moet deze goed op kamertemperatuur zijn! Anders gaan de spanen van je keukenmachine kapot.
Boter luchtig slaan met een keukenmachine met garde of een elektrische handmixer.
Luchtig slaan betekent eigenlijk de boter opkloppen, je zal zien dat de boter zoals wij dat noemen luchtiger wordt.
Dan 1 voor 1 de ingrediënten erbij.
Als laatste de Jack Daniel’s deze heel voorzichtig erdoor laten druppelen. Dit doe je heel voorzichtig omdat vet en alcohol niet zo makkelijk samengaan. Doe je dit te snel zal de boter in de schift kunnen schieten en dat zou zonde zijn van de moeite.
Oesters openen. Doe dit met een oesterhandschoen of tussen een dubbele handdoek
Oester op de bbq leggen en een klein bolletje boter op de oesters doen, de boter karamelliseert en de oester is klaar.
Reacties
Door Michael Wesseling, 30 december 2020
Gaaf!!! Oesters op de BBQ is mooi vernieuwend tussen al het vlees!