Oester van de BBQ met Hog Butter

Oester van de BBQ met Hog Butter

Oesters op een manier dat iedereen het lekker vindt!

Oesters van de BBQ met HOG Butter

 

Eerst de oesterboter maken:

300 gram boter

50 gram bruine basterd suiker

1 eetlepels chipotle tabasco

1 gerookte jalapeno peper

15 gram bourbon Jack Daniels

4 tenen knoflook

2 koffielepel  Lum Kee Kum Chili Garlic

1 koffielepel hot pepper paste

Snuf grof zeezout

 

Voordat je begint met de roomboter moet deze goed op kamertemperatuur zijn! Anders gaan de spanen van je keukenmachine kapot.

 

Boter luchtig slaan met een keukenmachine met garde of een elektrische handmixer.

 

Luchtig slaan betekent eigenlijk de boter opkloppen, je zal zien dat de boter zoals wij dat noemen luchtiger wordt.

Dan 1 voor 1 de ingrediënten erbij.

Als laatste de Jack Daniel’s deze heel voorzichtig erdoor laten druppelen. Dit doe je heel voorzichtig omdat vet en alcohol niet zo makkelijk samengaan. Doe je dit te snel zal de boter in de schift kunnen schieten en dat zou zonde zijn van de moeite.

 

Oesters openen. Doe dit met een oesterhandschoen of tussen een dubbele handdoek

Oester op de bbq leggen en een klein bolletje boter op de oesters doen, de boter karamelliseert en de oester is klaar.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur