Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 26 juni 2020

MOJO Zalm

Zalm & Mojo

Ingrediënten Mojo Red Flavour

8 teentjes knoflook 

16 tl paprika poeder

6 tl gerookte paprika poeder

8 tl komijn

20 tl olijfolie

10 tl witte wijn azijn

 

Bereiding

De teentjes knoflook in de Magimix fijn draaien, dan de droge kruiden meedraaien, olie toevoegen en als laatste de azijn op smaak maken met een snufje zeezout.

 

Gerookte zalm

Pekel voor 1 zijde:

165 gr grof zeezout

135 gr donker bruine suiker

1 zijde in 3 stukken snijden en pekelen met bovenstaand

1 bak die in elkaar (zodat je de zalm onder druk kan zetten) past, per bak 3 stukken zijdes en 1 bak dient dus als de deksel.

Zijdes bedekken met pekel en de volgende bak erop

Op de lege bak 5 kilo plaatsen bv 5 pakken zuivel of zo

12 uur onder druk laten staan

Daarna eruit halen en afgieten

Dan weer 12 uur laten onder druk laten staan

Schoon spoelen en in de lucht drogen voor 1 uur op een snijplank in de keuken

Portioneren op formaat  jouw grootste zak vacuümzak

 

Op rekjes leggen in de BBQ/smoker en 4 uur roken maximaal 28 graden

 

Snij de gerookte zalm in grote stukken en smeer deze in met de Mojo. Zet de BBQ/smoker aan op 80 graden en verwarm de zalm. De combi van zalm, rook en Mojo is geniaal.

 

Heb je geen zin om de zalm te roken, wij hebben ook het gerecht in de webwinkel onder Smokey’s Home Made staan zodat je dit zo kunt bestellen.

 

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »