Lamsrug van de Smoker

  • Geplaatst op
  • Door Onno Pel
  • 0
Lamsrug van de Smoker

Heerlijk lamsrug in zijn geheel van de smoker. Natuurlijk kan het ook indirect van de kamado.

Lamsrug in zijn geheel van de smoker

 

1 Lamsrug

 

Het leuke vinden wij om deze te bereiden is, dat je ook gelijk wat gaat snacken.

De lamsrug gaan we schoonmaken, vlies verwijderen en de botten van de koteletten schoonmaken.

Deze maken we heel goed schoon. We snijden wat vlees tussen de botjes weg en schrapen de botten helemaal schoon.

Daarna pakken we de ribben in met aluminium folie.

 

Daarna halen we de haasjes eraf. We zetten de lamsrug straks op de ribben in de smoker of indirecte BBQ. Als je de haasjes laat zitten zijn ze snel te ver door gegaard en dat is echt zonde.

Daarom halen wij ze eraf en grillen we ze even als snack met een klein beetje grof zeezout.

 

We gaan de Jack Daniel’s Honey Mop maken:

 

250 ml Jack Daniels

125 gram bruine suiker

125 gram gesnipperde ui

60 gram Honing

75 ml ketchup

2 eetlepels mosterd

Van 4 takjes tijm de blaadjes

Verwarm de ingrediënten tot de suiker is opgelost en haal het direct van het vuur.

Alles glad draaien met de staafmixer. Koud zetten en we zijn klaar om te moppen.

 

 

Als de lamsrug schoon is doen we er helemaal niets mee. Wij zetten hem op de smoker/indirecte BBQ. De ketel temperatuur is 110-130 graden.

Gaar de Lamsrug tot 48-50 graden en om de 8 minuten moppen met de Honey Mop

Als de kerntemperatuur gehaald is de lamsrug een 15 minuten laten rusten.

Haal het aluminium folie van de ribben af.

 

Wij serveren de rug in zijn geheel op de ribben op een schaal met daaronder de groenten en andere garnituren.

Snijd het vlees mooi van het bot en trancheer deze voor jouw gasten. Voeg een klein beetje zeezout toe en het is genieten!

 

Check onze website voor meer recepten en onze online winkel voort allerlei ingrediënten en bbq producten.

www.smokeybasterds.nl

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur