Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 26 oktober 2020

Krokodil met tostones en salsa van tomatillos

Krokodil met salsa van Tomatillos op tostones (bakbanaan)

 

Als eerste gaan we de krokodillen filet marineren.

Wij hebben dat dit keer gedaan in een sapje van mango, passievrucht en maracuja

Dit doe je minimaal 30 minuten

 

Daarna gaan we de salsa van tomatillos maken:

 

500 gram tomatillos

1 a 2 jalapeno peper

4 teen knoflook

2 bos ui

1 bos peterselie

2 uien

Sap van limoen

 

Alles in de blender en op smaak maken met wat zout.

 

Dan gaan we de tostones (bakbanaan) maken:

 

Neem de bakbanaan en snijd deze in plakken van 1,5 cm dik

Doe ruim boter in de pan en bak de bakbanaan om en om voor 2 minuten.

Doe ze daarna tussen 2 vellen vetvrij papier.

Maak ze plat met een glas tot een dikte van 0.5 cm.

En bak ze daarna nog even 1 a 2 minuten.

 

Als we de tostones en de salsa klaar hebben, kunnen we de krokodil gaan BBQ’en.

 

Zet de BBQ op 180 graden en grill de filet als een biefstuk. Krokodil hoef je zeker niet helemaal door te garen.

Haal de filet uit de marinade en dep de krokodil droog en doe er een beetje kochukaru op.

 

We gebruiken de tostones als bodem van de BBQ snack.

Daarop leggen we plakjes van de krokodillen filet, doe er een beetje zeezout op.

Doe lekker wat salsa op de krokodil en de snack is klaar.

 

Bekijk hier ons filmpje hoe we deze snack maken:

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »