Japanse BBQ Spareribs Geplaatst op 6 November 2020 Door Onno Pel 0 Japanse spareribs met Sake! Een makkelijk en te gek recept voor wie een keer wat aders wilt met spareribs. Recept Japanse Ribs: Japanse ribs: Marinade: 100 ml soyasaus low salt 100 gr Amazake (gefermenteerde rijstpasta) 1 teen knoflook geraspt 50 ml sushi su Rub: Japanese BBQ Rub ( smokeybasterds ) lak: 50 gr witte miso 50 gr rode miso 50 ml mirin 50 ml sojasaus 100 ml sake 10 ml geroosterde sesamolie 50 gr Kokosbloesemsuiker Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribs Leg de ribs 24 uur in de marinade, bij voorkeur onder vacuüm Haal de ribs uit de marinade en laat ze 1 uur uitlekken. Dep de ribs droog met keukenpapier. Bestrooi de ribs met de rub Verwarm de smoker tot 120 graden celsius Plaats de ribs op de smoker Rook de ribs 2 uur Doe alle ingrediënten van de lak in een pan en kook tot er een mooie gladde saus ontstaat. Haal de ribs van de smoker, leg de ribs met de vlees kant naar beneden op aluminiumfolie en pak ze, samen met 1/2 dl sake en 1 eetlepel roomboter in en plaats ze weer voor 2 uur op de smoker. Haal de ribs uit het aluminiumfolie en smeer in met de lak, aan beide kanten, leg de ribs met de vleeskant naar boven weer terug op de smoker. Smeer na een half uur nogmaals de bovenkant in met de lak. Haal de ribs na een half uur van de smoker en lak een laatste maal af, de ribs zijn nu klaar om te eten.