Japanse BBQ Spareribs
Recept Japanse Ribs:
Japanse ribs:
Marinade:
100 ml soyasaus low salt
100 gr Amazake (gefermenteerde rijstpasta)
1 teen knoflook geraspt
50 ml sushi su
Rub:
Japanese BBQ Rub ( smokeybasterds )
lak:
50 gr witte miso
50 gr rode miso
50 ml mirin
50 ml sojasaus
100 ml sake
10 ml geroosterde sesamolie
50 gr Kokosbloesemsuiker
Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribs
Leg de ribs 24 uur in de marinade, bij voorkeur onder vacuüm
Haal de ribs uit de marinade en laat ze 1 uur uitlekken.
Dep de ribs droog met keukenpapier.
Bestrooi de ribs met de rub
Verwarm de smoker tot 120 graden celsius
Plaats de ribs op de smoker
Rook de ribs 2 uur
Doe alle ingrediënten van de lak in een pan en kook tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Haal de ribs van de smoker, leg de ribs met de vlees kant naar beneden op aluminiumfolie en pak ze, samen met 1/2 dl sake en 1 eetlepel roomboter in en plaats ze weer voor 2 uur op de smoker.
Haal de ribs uit het aluminiumfolie en smeer in met de lak, aan beide kanten, leg de ribs met de vleeskant naar boven weer terug op de smoker.
Smeer na een half uur nogmaals de bovenkant in met de lak.
Haal de ribs na een half uur van de smoker en lak een laatste maal af, de ribs zijn nu klaar om te eten.