Jack Daniel's Sour Cherries met Cobler deeg
“Jack Daniel’s Sour Cherries”
Vulling:
1350 gram kersen
130 ml Jack Daniel’s
100 gram suiker
22.5 gram tapioca meel
2 eetlepel lime sour
Cobbler deeg:
192 gram bloem
10 gram bakpoeder
100 gram suiker
3 gram zout
180 ml slagroom
Zet een bbq op 180 graden indirect.
Ontpit de kersen
Meng de kersen met de Jack Daniel’s, suiker, en lime sour
Marineer er roer af en toe even door.
Pak de bekken van de kitchenaid met de vlinder.
In de bekken de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Snijd 75 gram boter in stukjes
Meng het bloem mengsel en doe de roomboter blokjes er aan toe voegen
Het worden nu een soort kruimeldeeg
Giet langzaam de slagroom door het beslag, het geheel wordt nu wat rommelig, plakkerig en stukken.
Doe dit heel langzaam!
Laat de kersen uitlekken.
Doe de tapioca door de kersen mengen. Voorzichtig houdt de kersen heel
Pak een skillet van 23 cm doorsnede
Doe het restant van de boter erin. Laat de boter even smelten en blus af met 2 eetlepel van de marinade kersen.
Doe de kersen erbij. Roer niet.
Besprenkel de kersen met suiker als je het te zuur vindt.
Verdeel het deeg brokkelig over de kersen
Bak af ongeveer 50 minuten