Jack Daniel's Sour Cherries met Cobler deeg

Jack Daniel's Sour Cherries met Cobler deeg

Een gaaf dessert uit de skillet en BBQ...

 “Jack Daniel’s Sour Cherries”

 

Vulling:

1350 gram kersen

130 ml Jack Daniel’s

100 gram suiker

22.5 gram tapioca meel

2 eetlepel lime sour

 

Cobbler deeg:

192 gram bloem

10 gram bakpoeder

100 gram suiker

3 gram zout

180 ml slagroom

 

Zet een bbq op 180 graden indirect.

Ontpit de kersen

Meng de kersen met de Jack Daniel’s, suiker, en lime sour

Marineer er roer af en toe even door.

 

Pak de bekken van de kitchenaid met de vlinder.

In de bekken de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

Snijd 75 gram boter in stukjes

Meng het bloem mengsel en doe de roomboter blokjes er aan toe voegen

Het worden nu een soort kruimeldeeg

Giet langzaam de slagroom door het beslag, het geheel wordt nu wat rommelig, plakkerig en stukken.

Doe dit heel langzaam!

Laat de kersen uitlekken.

Doe de tapioca door de kersen mengen. Voorzichtig houdt de kersen heel

 

Pak een skillet van 23 cm doorsnede

Doe het restant van de boter erin. Laat de boter even smelten en blus af met 2 eetlepel van de marinade kersen.

Doe de kersen erbij. Roer niet.

Besprenkel de kersen met suiker als je het te zuur vindt.

Verdeel het deeg brokkelig over de kersen

Bak af ongeveer 50 minuten

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 83654624 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur