Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
0
0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Door Onno Pel, 30 december 2020

Hertenrack met wildjus, kersen en skillet gevuld met raclette & aardappel

Hert met wildschotel en wildjus

 

Skillet aardappel ratatouille met Raclette

 

350 gram aardappelen gemixt beetgaar gekookt ( paarse aardappel apart koken ivm de kleur )

350 gram pompoen in beetgare blokjes

125 gram gesneden bacon

90 gram gesneden wildworst

1.5 rode uien in grove stukken

1.5 blaadjes foelie

1.5 blaadjes laurier

150 gram crème fraiche

5 druppels of naar smaak Tabasco

1.5 eetlepel gemalen tijm

200 gram in mooie plakken raclette kaas

 

Bereid deze in de skillet: boter in de pan en het spek, worst en ui aanbakken in de boter tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de tijm, laurier en foelie toe.

Voeg de crème fraiche toe en maak op smaak met de tabasco en wat zout als nodig is.

Meng de aardappelen en de pompoen erdoor. Zet de skillet/ovenschaal even apart.

 

 

Hertenrack

Maak het hert schoon en dep deze droog met keukenrol en wrijf het hert in met de Ginger Bread Cookies rub. Niet te dik en laat het hert lekker op de snijplank op temperatuur komen.

 

We grillen het hert aan op de BBQ.

Deze laten we 5 minuten rusten. Daarna leggen we het hert met een kerntemperatuur meter in de BBQ ( indirect ) tot een kern van 48 graden. 

 

Zet de wildjus op het vuur en warm deze alleen op niet laten koken. Voeg kersen toe en wat amarenen kersen. Ik vind het wel lekker een pepertje erin.

Wanneer het hert klaar is, pakken we deze in met folie en laten we deze 5-10 minuten rusten.

Ondertussen is de schotel klaar en het hert kan gesneden worden.

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »