Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 30 december 2020

Finse Sauna worst met Camembert, Bleuberry Gin Jam en Appel & Peren chutney

 

Finse Eland Worst: (Sanunalenkki = Finse Sauna Worst )

 

Schapensnaar laten wellen in water.

 

Vlees kruiden:

11 gram colorozzo

4 gram suiker

5 gram zout

 

Vlees voor de worst:

Eland  poulet 300 gram

Hert poulet 350 gram

Lardo 140 gram

 

Vlees eerst allemaal in poulet snijden blokken van 2 bij 2 cm

Daarna op smaak maken met de vlees kruiden en fijn draaien met de gehakt molen.

 

Worst kruiden, deze kruiden afwegen in een bak:

4 gram peper

3 gram uiengranulaat

0.2 gram foelie

2 gram kochukaru

3 gram gember

4 gram kaneel

2 gram kardemom

2 gram nootmuskaat

 

Van deze kruiden gebruiken wij 14 gram, dit toevoegen aan het vlees

 

60 gram water

 

Alles goed met elkaar mengen.

Darm om de vulpijp rijgen.

Langzaam de worsten vullen, lang en in rondes draaien.

Daarna gaan we ze roken in de rooktoren van de smoker.

 

Als ze 3-4 uur gerookt zijn laten we ze afkoelen.

Wanneer we ze gaan eten doen we herfst bier in de Dutch Oven en gaan we ze gaar stoven in het bier.

 

Camembert van de Smoker met Apple Squash Bread

 

Als eerste gaan we een lekkere chutney maken.

 

175 gram rozijnen wellen in rum en Calvados

 

Peren & cranberrie chutney:

6 peren in brunoise gesneden ( kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 cm)

100 gram cranberrie compote

100 gram cranberries

175 gram rozijnen

Sap en ceste van een limoen

Sap van een citroen

75 ml sushiazijn

2 theelepels kaneel

6 eetlepels bruine suiker

4 kruidnagels

2 steranijs

 

Doe alle ingrediënten in een pan en laat alles even een half uurtje stoven.

Als de chutney zijn juiste structuur (jam achtig) heeft de steranijs en de kruidnagels eruit halen

 

BBQ op max 120 graden, doe de camemberts in een kleine skillet, op de BBQ indirect voor ongeveer een kwartier. Zodra de camemberts zacht worden eraf halen en de compote erop doen.

Dit serveren we met de Apple Squash Bread dus even zorgen dat deze tegelijk klaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple Squash Bread

167 gram fles pompoen puree ( pompoen garen aan de spies/spit)

167 gram appel puree ( appel garen aan spies/spit )

384 gram bloem

3 eieren

150 gram licht bruine suiker

100 gram suiker

80 ml olijfolie

15 gram zout

½ theelepel nootmuskaat

1.5 theelepel kaneel

Snufje gember poeder

15 gram bakpoeder

15 gram baking soda

350 gram appelblokjes ( APART HOUDEN )

150 gram rozijnen ( APART HOUDEN )

 

Meng alle natte ingrediënten ( behalve de appels en rozijnen ) met elkaar in de bekken van de Planeet menger en meng dit op de langzaamste stand met elkaar

Meng de droge ingrediënten in een bekken met elkaar.

Voor het droge langzaam toe aan het natte. Als het deeg goed gemengd is de stukjes appel en rozijnen toevoegen en mengen met de spatel met de hand

Zet ondertussen een bbq indirect op 180 graden met een pizzasteen erin.

Vraag even instructies hoe dit werkt. Dit is goed te weten voor thuis ook voor het maken van pizza’s

Doe het brood in de bak vorm

Tijd ongeveer een uur.

 

Gin & Bosbessen Jam

 

75 ml RX Gin

4 blaadjes gelatine

300 gram bosbessen ( diepvries )

225 gram suiker

Zeezout

2 x Kaneel

10 x Jenever bes

5 x Kruidnagel

 

Doe de gelatine wellen in een bakje koud water.

Doe alle andere ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook.

Voeg de gelatine toe en laat afkoelen.

 

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »