Eggnog

Eggnog

Deze Eggnog is op recept van Smokey Basterd's lekker stoer en je krijgt er een warm gevoel van!!

Eggnog maken met Bourbon & Rum

 

Een heerlijke opwarmer voor dat de BBQ van start gaat! Tevens erg leuk bij een kampvuur of met de feestdagen.

 

Ingrediënten:

700 ml volle gepasteuriseerde melk

240 ml room (ongezoet)

3 kaneelstokjes

Vanillebourbon 2 eetlepels

Nootmuskaat lepel puntje gemalen

90 ml Bourbon

90 ml bruine rum

130 gram suiker

125 gram eidooier

 

Alle ingrediënten behalve de eidooier in een pan en aan de kook brengen.

Van het vuur halen, af laten koelen tot 80 graden.

Dan de eidooiers erdoor, en dan is de eggnog klaar om te drinken.

 

Let op de temperatuur is erg belangrijk bij dit recept! Als de eggnog 1 o2 graden heter is dan de 80 graden bestaat de kans dat het ei omelet wordt. Doe dit dus secuur.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur