Drunk & Dirty Burger 1000 gram

Drunk & Dirty Burger 1000 gram

Bekijk hoe we deze Drunk & Dirty Burger maken op ons youtube kanaal en gebruik onderstaand recept:

BBQ recepten Smokey Basterds

 

Heart Attack Drunk & Dirty Burger

 

Benodigdheden:

Provolone kaas

Portobello

Jalapeno dip

Pancetta

Beenmerg

Gegrilde paprika

Augurk

Baby Romaine sla

Tomaat van de smoker

Gefrituurde uienringen

Hamburgervlees 1000 gram

Hamburger broodje

 

Hamburger vlees:

Op smaak maken met wat peper en zout, niet te veel, dat doen de shots straks.

Vlees in een steker ter grote van de hamburger bol.

Dan gaatjes in de hamburger prikken, niet er doorheen.

2 shots drunk & dirty over de burger en garen tot 55 graden op de smoker/bbq op 130 graden

 

Drunk en Dirty shot

50 ml soy sauce light

25 ml water

25 ml bourbon

6 ml Worcester saus

4 gram bruine suiker

0.2 gram gemalen gember

0.5 grote knoflook teentjes

 

Het water met de gember, suiker en de knoflookteentjes in een maatbeker doen.

Glad draaien met de staafmixer.

Daarna alle andere vloeistoffen toe voegen en dit door elkaar roeren met een lepel.

 

Pancetta:

De pancetta ook even lekker krokant grillen

 

Paprika:

Paprika in plakken snijden en alvast een keer goed aan grillen op de bbq.

Pas afgrillen als de burger bijna klaar is om op te maken.

 

 

 

 

 

Jalapeno dip

0.5 uitgeknepen limoen

Grof zeezout

300 ml olijfolie

6 jalapeno pepers

1 bos bieslook groene gedeelte

¼ bos koriander blaadjes

6 knoflook teentjes geperst

 

Alles bij elkaar in een blender en fijndraaien

 

Beenmerg

Doe het beenmerg op de BBQ op 180 graden, doe dit op een skillet

Ongeveer 15 minuten tot het merg loslaat van het bot.

Haal het beenmerg uit het bot.

 

Portobello’s

Nadat we ze gegrild hebben vullen we ze met de helft van het beenmerg en Provolone kaas.

Deze doen wij nog even in de bbq om te gratineren. ( met een beetje peper en zout is dit ook een heerlijk voorgerecht! )

 

Tomaat:

2 uur roken in de koude rooktoren van de smoker.

Op het laatst doen we de tomaat nog even grillen.

 

Kimchi mayonaise

Deel 1 :

1 ei

2 eetlepels mosterd

6 eetlepels sushiazijn

2 eetlepels mirin

6 dl koolzaadolie of druivenpitolie

 

Deel 2

Zout

Peper

1 eetlepel wasabi poeder of 1 theelepel wasabi pasta

150 gram kimchi uitgelekt

 

De ingrediënten van deel 1 in een maatbeker doen, zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en haal deze langzaam omhoog. De mayonaise is er bijna, nog even goed mengen en door draaien met de staafmixer.

 

Pak de blender en draai de kimchi glad met de helft van de mayonaise.

Meng de mayonaise uit de blender door de mayonaise in de maatbeker en laat even opstijven in de koelkast.

 

Gefrituurde uienringen:

 

3 grote uien in ringen snijden van 2cm dik

 

Frituur mix:

150 gram bloem op smaak maken met wat zout en chili peper ( spicy is heel lekker )

 

Beslag maken en gelijk frituren:

Zorg dat de frituur of de pan met olie op 180 graden staat.

Bloemmengsel mengen met 125 ml bier, het bier toevoegen totdat het yoghurt dikte heeft, dat kan dus zijn dat niet perse de 125 ml er allemaal in hoeft.

De uienringen door het beslag halen.

Daarna goed door de panko /  halen ( ik begraaf ze altijd even )

Gelijk frituren op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

 

 

Opmaak:

 

Als de hamburger bijna gaar is, doen we deze nog even afgrillen op de bbq en doen we de Provelone kaas op de burger.

Hamburgerbol doorsnijden, insmeren met Kimchi mayonaise onder en boven

Op de onderkant geheel bedekken met de sla

Ondertussen de uienringen frituren

Portobello’s en tomaat op de bbq leggen

Beenmerg even terug in de skillet op de bbq

De bacon warm maken in de skillet bij de beenmerg

Paprika grillen

 

Dan de opbouw:

 

Op de sla de hamburger met de gesmolten kaas

Daarop de smoked tomaat

Daarop de pancetta en de augurk en de gegrilde paprika

Daarop de portobello met de beenmerg gegratineerd er tussen de beenmerg doen die eventueel over is.

Daarop de Panchetta

Daarop de Jalapeno dip

Daarop de gefrituurde uienringen

Dan de deksel op de burger ( deze wel lekker insmeren met de kimchi mayonaise )

 

Veder “just digg in”!!!!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 83654624 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur