Dorade in Zoutkorst van de BBQ

Dorade in Zoutkorst van de BBQ

Mooie techniek! Dorade in zoutkorst van de BBQ

Dorade in zoutkorst

 

4 dorade 400-600 gram

8 takken tijm

1/2 bos dragon

1/2 bos peterselie

2 limoenen

Peper

 

 

2,5 kg grof zeezout

5 eiwitten

 

 

Dorade buiken vullen met de kruiden en plakjes limoen

 

Zout mengen met de eiwitten

 

Laag van ong. 1cm zout op een plateau of bakblik aanbrengen hier de dorade opleggen.

 

De vis volledig bedekken met zoutmengsel

 

De BBQ op 180 gr Celsius brengen en de vis op de bbq plaatsen. Laat deze ongeveer 35 minuten garen. De korst begint te kleuren en de vis is gaar. Voor zware dorades doe er 10 minuten extra bij.

 

Je kan nu de korst openbreken om de vis eruit te halen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur