Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 17 juli 2020

Dorade in Zoutkorst van de BBQ

Dorade in zoutkorst

 

4 dorade 400-600 gram

8 takken tijm

1/2 bos dragon

1/2 bos peterselie

2 limoenen

Peper

 

 

2,5 kg grof zeezout

5 eiwitten

 

 

Dorade buiken vullen met de kruiden en plakjes limoen

 

Zout mengen met de eiwitten

 

Laag van ong. 1cm zout op een plateau of bakblik aanbrengen hier de dorade opleggen.

 

De vis volledig bedekken met zoutmengsel

 

De BBQ op 180 gr Celsius brengen en de vis op de bbq plaatsen. Laat deze ongeveer 35 minuten garen. De korst begint te kleuren en de vis is gaar. Voor zware dorades doe er 10 minuten extra bij.

 

Je kan nu de korst openbreken om de vis eruit te halen.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »