Donut Burger met Ananas
Gegrilde donuts met ananas van de BBQ en room van citroengras, steranijs en kaneel
Donuts en Ananassen aanpassen op aantal gasten:
Room van steranijs, sereh, kaneel, vanille
Specerijen room
3 kaneel stok
4 steranijs
2 vanille
4 citroengras
1 liter room
150 gr suiker
1,6 gram agar
Bovenstaande allemaal met elkaar mengen en aan de kook brengen.
Laat dit 30 minuten trekken.
Maak de ananassen schoon.
Snij deze in dikke plakken en haal de kern eruit met een steker
Leg de ananas even apart
Snijd de donuts horizontaal door.
Gril de donuts op de bbq op de platte kant
Leg ze apart op de werkbank
Grill de ananassen aan beide kanten goed aan en leg deze even op een schaal om langzaam door te garen op de werkbank
Als de ananasschijven wat gaar beginnen te worden, gril dan de donuts aan op de bbq en leg de ananasschijven in een indirecte bbq om te verwarmen.
Opmaak:
Onderkant donut, daarop de ananas dan de bovenkant donut.
Besprenkelen met de specerijenroom en serveren met een bol ananas sorbet ijs.