Coquilles met Teriyaki en zeekraal
Coquilles met zeekraal en Teriyaki
Teryaki dressing:
200 ml mirin
100 ml Japanse soja saus
100 ml soja light
2 eetlepel rietsuiker
1 witte ui
2 cm gemberwortel geschild in dikke plakken
50 ml sake
5 tenen knoflook in plakjes
1 rode peper ( zonder zaadjes )
1 theelepel maïzena
Breng voor de teriyaki, sojasaus, mirin, en suiker aan de kook in een pan.
Voeg de ui, gember, rode peper en knoflook toe
Op lage temperatuur 15-20 minuten zachtjes laten pruttelen. Zeef de saus.
Doe de sake in een bakje en voeg de maïzena toe, maak er een papje van en voeg dit toe aan de gezeefde saus.
Breng opnieuw roerend aan de kook. Laat 4 minuten doorkoken.
Coquilles schoonmaken:
1 snijd met een dun scherp mes zo dicht mogelijk langs de platte kant van de schelp
2.neem de bovenste platte schelp eraf
3.snij de coquille het witte ronde visvlees los van de baard van de schelp. Spoel de coquille met koud water en laat even drogen op een stukje keukenpapier
Bereiden van de coquille:
De coquilles zijn heel snel gaar en gelijk droog dus dit vergt even concentratie.
We beginnen eerst met het opwarmen van de Teriyaki saus in een pannetje.
Dan zetten we en pan op het vuur om de zeekraal te wokken. Deze hoeft niet gaar alleen warm, doe wat olie of geklarifeerde boter in de pan en bak de zeekraal aan.
Ondertussen zet een pan op het vuur of de BBQ klaar op te bakken/grillen van de coquille. Dit duur 1-1,5 minuut per kant en dan laten we de coquille even 3 minuten rusten op een stukje keukenpapier. Doe een snufje zeezout op de coquilles