Chimi-fish-churri

Chimi-fish-churri

Deze versie op de chimichurri is geweldig voor bij vis maar natuurlijk ook bij vlees en groenten.

Chimi (Fish) Churri

 

Een fris pittige en kruidige saus/dip

 

Deze versie op de Chimichurri kan bij vlees maar is gemaakt om juist vis een hele gave smaak mee te geven.

 

Ingrediënten:

4 eetlepels yuzu

4 eetlepels Saké

1 bos koriander ( 70 gram )

1 bos peterselie ( 70 gram )

4 bosui

1 ui

50 gram Okinawa spinazie

2 gram Hoja Santa

100 ml olijolie

4 tenen knoflook

3 eetlepels sushi azijn

1 peper naar keuze kies je eigen pittigheid. Wij hebben deze met de Lemon Harbanero gedaan

Zeezout

 

Voorbereiden: Pak de keukenmachine.

 

Hak de kruiden met steel koriander & peterselie, de bosui, ui en spinazie in grove stukken

Doe verder op het zeezout na alle ingrediënten in de keukenmachine en draai de chimichurri niet te fijn, maar wel mooi tot een kruidenpasta.

 

Maak de chimichurri op smaak met zeezout.

 

Dit is erg lekker bij vis, wij hebben deze versie van de chimichurri al geprobeerd met zalm, tonijn, gamba’s, kreeft en schol.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur