Broodpudding met Jack Daniels Toffee saus
Broodpudding met Jack Daniels Toffeesaus
Boter
4 chocolade broodjes
2 croissants
2 bananen in plakken
50 gram pure chocolade
600 ml slagroom
150 gram suiker
½ theelepel zout
¼ theelepel kaneel
6 eidooiers
1 vanille stok
Jack Daniels Toffeesaus
200 gram basterdsuiker donker
20 ml water
90 ml Jack Daniels
100 gr boter koud in blokjes
½ theelepel zout
90 ml slagroom
Zet de bbq op 200 graden
Spray de pan in met pancoating
Snij de croissants en choco broodjes in stukjes
Vul de skillet met de broodjes en de bananen en de chocolade
Maak het roommengsel
Suiker, zout, slagroom, kaneel, eidooiers.
Haal de zaadjes uit de vanille stokjes en voeg het aan het roommengsel toe
Giet het roommengsel over de broodjes in de skillet en duw het brood onder tot het volgezogen is met room en laat het mengsel even 20 minuten staan.
Bak het af op 200 graden indirect tot de broodpudding gaar is ( 30 minuten ) maar check het tussendoor met de punt van je mes als deze schoon uit de pudding komt is deze klaar.
De Toffee saus:
Doe de suiker en het water in een pan en verwarm deze tot de suiker karamelliseert.
Voeg beetje bij beetje de boter toe.
Voeg de room toe en als laatste de Jack Daniel’s
Vlak voor het serveren de saus nog even opwarmen
De Jack Daniel’s toffee saus doen we over de broodpudding ( hoeveelheid kun je zelf bepalen niet te nat maken je kan altijd de saus op tafel zetten zodat men kan bij schenken)
Zet de skillet en de saus op tafel en schep lekker een bordje op!