Bloemkool met Harissa

Bloemkool met Harissa

Bloemkool in zijn geheel van de BBQ

Bloemkool met Harissa

 

Wij gaan de bloemkool in zijn geheel garen op de BBQ.

Dit keer een paarse bloemkool, maar dit kan natuurlijk met elke bloemkool.

 

Wij halen de losse en vieze bladeren van de bloemkool af.

 

Als eerste hebben wij de bloemkool even 15 minuten gerookt op de smoker.

(dit mag maar hoeft niet )

Daarna doen we lekker wat roomboter in de bloemkool drukken.

 

Dan smeer je de bloemkool in met Harissa, hoe dikker, hoe pittiger.

Doe er wat zeezout bij en pak de bloemkool in met folie.

 

Gaar de bloemkool indirect op 180-200 graden en draai de bloemkool regelmatig, zodat de smaken binnen in de bloemkool niet alleen op de bodem gaan liggen. Advies is om de 10 minuten draaien.

 

Onze bloemkool duurde 50 minuten. Maar ook hier, check regelmatige de gaarheid van de bloemkool met een prikker ( doe dit wel in het midden en niet bovenop ivm het verliezen van de smaakstoffen door het gaatje)

 

Als de bloemkool klaar is snijd deze in plakken, ook gaaf als je een paarse bloemkool hebt.

Eventueel wat na zouten en genieten.

 

Voor ingrediënten bezoek onze webwinkel en check het filmpje op youtube.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur