Beercan Chicken "Yankees Style"

Beercan Chicken "Yankees Style"

Een klassieker op de BBQ en het recept op vele verzoeken. Dus hierbij.....

Beercan Chicken

 

Als eerste de Yankee Chicken Rub

 

Nodig:

1 Veluwse hoender ( ongeveer 1 kilo )

Olijfolie

Bier naar keuze

 

Chicken Yankee Rub

60 gram citroen peper kruiden ( Verstegen )

40 gram paprika poeder

20 gram gerookte paprika poeder

20 gram zout

50 gram witte basterd suiker

20 gram bruine basterd suiker

30 gram knoflookgranulaat

20 gram uienpoeder

1 theelepel chilipoeder USA

1 eetlepel tijm

1 eetlepel vadouvan

 

Alle kruiden zorgvuldig afwegen en mengen met elkaar.

 

Verder pak je een biertje die je lekker vindt, om de kip op te laten zitten op de BBQ ( je kan natuurlijk ook de Chicken sitter gebruiken en wat beer erin gieten.)

 

Breng de BBQ indirect op een temperatuur van 170-180 graden graden.

 

Het rubben van een kip. Het is minder eenvoudig, als je het goed wilt doen.

Rub de kip tussen het vel en het vlees, doe dit door je vinger rustig tussen het vel en het vlees te stoppen. Op deze manier haal je het vel los van het vlees en kun je rustig rubben. Bestrooi ook de holtes van de kip met de kruiden rub.

 

Wrijf daarna de kip in met olijfolie en doe ook hier de rub op.

 

Drink het blikje bier voor de helft leeg en zet de kip erop of doe de helft van het biertje op de chickensitter.

 

De kip heeft ongeveer 50-70 minuten nodig. Controleer de kip vanaf 50 minuten even regelmatig om te zorgen dat deze niet droog wordt.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur