Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 6 november 2020

Beef Jerky

Beef jerky

 

Ingrediënten:

700 gram steak(rund) met zo min mogelijk vet of bieflap en een goede biefstuk is ook zeer geschikt.

Snijd in dunne plakken van 3-4mm

 

Marinade:

150 ml low sodium (18%) sojasaus

75 ml Japanse sojasaus

2 eetlepels knoflookpoeder

2 eetlepels uienpoeder

3 eetlepels bruine suiker

2 eetlepels Djon mosterd

75 ml water,

2 eetlepels olijfolie

3 tenen verse knoflook in plakjes gesneden

1 eetlepel Worchestershire saus

4 eetlepels BBQ saus (Smokey Bbq saus)

1 shot Jack Daniëls

1 theelepel 5 spices

 

Marineer het vlees minimaal 3 uur maar een nachtje is ook erg lekker.

Dep het vlees droog en bereiden kan op verschillende manieren.

Makkelijkste is om het te doen nadat je klaar bent met BBQ’en. Leg de jerky op het rooster met een ketel temperatuur van max 80 graden.

Het kan ook in de oven of in de smoker.

Duur ongeveer tussen de 3,5 en 4,5 uur.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »