Beef Jerky Geplaatst op 6 November 2020 Door Onno Pel 0 Een mooi en lekker gerecht dat je kunt maken tijdens het afkoelen van jouw BBQ Beef jerky Ingrediënten: 700 gram steak(rund) met zo min mogelijk vet of bieflap en een goede biefstuk is ook zeer geschikt. Snijd in dunne plakken van 3-4mm Marinade: 150 ml low sodium (18%) sojasaus 75 ml Japanse sojasaus 2 eetlepels knoflookpoeder 2 eetlepels uienpoeder 3 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels Djon mosterd 75 ml water, 2 eetlepels olijfolie 3 tenen verse knoflook in plakjes gesneden 1 eetlepel Worchestershire saus 4 eetlepels BBQ saus (Smokey Bbq saus) 1 shot Jack Daniëls 1 theelepel 5 spices Marineer het vlees minimaal 3 uur maar een nachtje is ook erg lekker. Dep het vlees droog en bereiden kan op verschillende manieren. Makkelijkste is om het te doen nadat je klaar bent met BBQ’en. Leg de jerky op het rooster met een ketel temperatuur van max 80 graden. Het kan ook in de oven of in de smoker. Duur ongeveer tussen de 3,5 en 4,5 uur.