Bavette "Korean Style"

Bavette "Korean Style"

Bavette van de grill op Koreaanse wijze!

Bavette ( Korean Style )

 

Kimchi 

Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen

 

130 gr Kochukaru

150 gram uien wit

200 ml Kombucha

15 tenen knoflook

86 gr gemalen gember

6 gr zout

70 ml fishsaus

30 ml oestersaus

30 ml rijstazijn

 

Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien.

De Chinese kool laten uitlekken en droog deppen. Daarna aanmengen met de kimchi pasta.

( rijptijd minimaal 2 maanden) of bestel de kimchi in onze shop!

 

Kalbi marinade voor de bavette ( ook heel lekker met Hert )

1 ui

4 bosui

150 gram tenen knoflook

2 kiwi

240 ml soy saus light

240 ml jus vers

120 ml Mirin

60 ml rode wijn

120 ml sesamolie

50 gram suiker

22 gram sesamzaad

 

Bereiding Kalbi:

Alle ingrediënten waar nodig even in grove stukken snijden, in de Magimix en doordraaien tot een gladde massa.

 

De bavette minimaal 48 uur in de kalbi laten marineren. Gewoon de marinade in een bak doen en het vlees er minimaal 48 uur inleggen.

 

BBQ op standje grillen.

Bavette grillen op hoge temperatuur en blijven moppen met de kalbi bij elke keer dat je het vlees omdraait. En om de 1-2 minuten draaien

De Bavette garen tot een kern van 48 graden en even laten rusten.

 

Bavette serveren met de Kimchi en eventueel lontong rijst

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur