Bavette "Korean Style" Geplaatst op 11 September 2020 Door Onno Pel 0 Bavette van de grill op Koreaanse wijze! Bavette ( Korean Style ) Kimchi Chinese kool bladeren wassen en 30 minuten in gezout water leggen 130 gr Kochukaru 150 gram uien wit 200 ml Kombucha 15 tenen knoflook 86 gr gemalen gember 6 gr zout 70 ml fishsaus 30 ml oestersaus 30 ml rijstazijn Alle ingrediënten in de Magimix en doordraaien. De Chinese kool laten uitlekken en droog deppen. Daarna aanmengen met de kimchi pasta. ( rijptijd minimaal 2 maanden) of bestel de kimchi in onze shop! Kalbi marinade voor de bavette ( ook heel lekker met Hert ) 1 ui 4 bosui 150 gram tenen knoflook 2 kiwi 240 ml soy saus light 240 ml jus vers 120 ml Mirin 60 ml rode wijn 120 ml sesamolie 50 gram suiker 22 gram sesamzaad Bereiding Kalbi: Alle ingrediënten waar nodig even in grove stukken snijden, in de Magimix en doordraaien tot een gladde massa. De bavette minimaal 48 uur in de kalbi laten marineren. Gewoon de marinade in een bak doen en het vlees er minimaal 48 uur inleggen. BBQ op standje grillen. Bavette grillen op hoge temperatuur en blijven moppen met de kalbi bij elke keer dat je het vlees omdraait. En om de 1-2 minuten draaien De Bavette garen tot een kern van 48 graden en even laten rusten. Bavette serveren met de Kimchi en eventueel lontong rijst