Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Hannah, 28 februari 2022

Barbecueën op zijn Japans met de Yakinuku BBQ

Wanneer je aan de Japanse keuken denkt denk je waarschijnlijk aan sushi, ramen en mochi. Toch heeft Japan nog een andere culinaire traditie, een waar we te weinig aandacht aan besteden als je het ons vraagt. Namelijk Yakiniku, oftewel gegrild vlees bereidt op een traditionele Yakiniku barbecue of Yakiniku grill. In deze blog lees je alles over Yakiniku bbq en de Japanse stijl van grillen.

 

De grilltechniek Yakiniku 

Zoals we in de intro al omschreven betekend 'Yakiniku' gegrild vlees, letterlijk. Deze term werd voor het eerst bedacht door Kanagaki Robun. Maar, tegenwoordig wordt de term Yakiniku ook gebruikt om de befaamde Japanse techniek van het grillen te beschrijven. 

Wit je dat Yakiniku veel overeenkomsten heeft met het Nederlandse gourmetten? Er worden namelijk rauwe ingrediënten geserveerd tijdens het eten zodat gasten zelf de groenten en het vlees kunnen grillen op een Yakiniku tafel bbq. Zodra het vlees klaar is met grillen kun je deze in een marinade van mirin en sojasaus dippen. 

 

Yakiniku, hét Japanse BBQ merk

Naast dat de Japanse term Yakiniku verwijst naar de traditionele manier van vlees grillen in Japan worden er ook Japanse barbecues gemaakt onder het merk Yakiniku bbq. Deze populaire Yakiniku barbecues zijn voorzien van een dikke laag keramiek en, zoals we van de Japanners gewend zijn, van hoogwaardig materiaal gemaakt. Dat maakt Yakinuku bbq hét barbecue merk voor mensen die van kwaliteit en lekker eten houden. Yakiniku bbq biedt verschillende soorten barbecues aan, waaronder de Yakiniku Kamado en de Yakiniku Shichirin.

 

De Yakiniku Kamado

Barbecues zoals Yakiniku Kamado worden tegenwoordig steeds populairder. Of het door de populariteit van kamado’s komt, de ambacht van het barbecueën weer terug van weg is geweest óf dat het de kwaliteit van deze Japanse Yakiniku bbq’s is weten we niet zeker. Wat we echter wél weten is dat de Yakiniku Kamado een must-have is voor de echte barbecueliefhebber. 

De Japanse Kamado barbecue is, nadat hij populair werd in de VS, komen overwaaien naar Europa. Het grote verschil tussen de Yakiniku bbq’s en een gewone BBQ is de hitte regulering. Yakiniku’s Kamado barbecues staan erom bekend dat zij enorm goed de hitte kunnen reguleren en vasthouden. Dat komt omdat er binnenin de Yakiniku Kamado barbecue een keramische pot zit, ook wel bekend als de firebox. Yakiniku bbq’s keuze om keramiek te gebruiken maakt de investering in deze barbecue het dubbel en dwars waard. Hierdoor kun je deze Japanse barbecue namelijk ook als oven gebruiken. Kies je voor kwaliteit? Dan is Yakiniku’s Kamado de barbecue voor jou. 

 

De Yakiniku Shichirin

Zoals we al eerder zeiden, traditionele Yakiniku lijkt een beetje op het Nederlandse gourmetten. Ben je de standaard gourmet beu en wil je deze naar een hoger niveau tillen? Dat is de Yakinuki tafel bbq oftewel de Yakiniku Shichirin wat voor jou. In feite is het concept met de Shichirin hetzelfde, gasten nemen plaats aan tafel en kunnen naar eigen wens eten grillen op deze Japanse tafelgrill. Het fijne aan deze Yakinuku grill is zijn compactheid en de kwaliteit van materiaal. De barbecue is eenvoudig te verplaatsen en op te ruimen en je kan zelf kiezen wat voor houtskool je voor de Shichirin grill gebruikt. Daarnaast is de Shichirin makkelijk schoon te houden doordat de buitenkant van de grill geglazuurd is. Win-win dus. 

 

Ben je er al over uit? Check dan onze webshop voor het gehele Yakiniku assortiment inclusief de verschillende soorten accessoires. 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »