Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0
Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Door Onno Pel, 12 november 2020

Andouille Saucage "New Orleans Style"

Andouille saucage ”New Orleans style” 

 

Varkensdarm

35.5 gram colorozzo

12.6 gram suiker

18 gram zout

 

Worstvlees 2268 gram: 80% vlees 20%vet

Buikspek 2268 gram in grove brunoise ( kleine blokjes ) snijden

¼ grof gesneden houden

 

¾ gehakte buik mengen met de colorozzo, suiker, zout

Dan de ¾ op smaak gemaakte buikspek door de grove plaat daarvan 50% nogmaals door de middel plaat en daar de helft van door de kleine plaat

 

Al het vlees mengen met elkaar en op smaak maken met:

 

7 gr grove peper

6 gr fijn gehakte knoflook

0.4 gr foelie

5.4 gr chili poeder

7 gr paprika poeder

2.4 gr chili flakes

1 gr tijm gedroogd en fijn

118 gr water

 

Alle goed met elkaar mengen zodat ook de verschillende vlees structuren goed gemengd zijn.

 

Darm om de vul pijp rijgen

Langzaam de worsten vullen, lang en in rondes draaien.

 

Daarna gaan we de worsten 4 uur koud roken.

Na het roken grillen en heerlijk genieten met bijvoorbeeld een biertje erbij.

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »