Andouille Saucage "New Orleans Style"

  • Geplaatst op
  • Door Onno Pel
  • 0
Andouille Saucage "New Orleans Style"

De Andouille Saucage "New Orleans Style"

Andouille saucage ”New Orleans style” 

 

Varkensdarm

35.5 gram colorozzo

12.6 gram suiker

18 gram zout

 

Worstvlees 2268 gram: 80% vlees 20%vet

Buikspek 2268 gram in grove brunoise ( kleine blokjes ) snijden

¼ grof gesneden houden

 

¾ gehakte buik mengen met de colorozzo, suiker, zout

Dan de ¾ op smaak gemaakte buikspek door de grove plaat daarvan 50% nogmaals door de middel plaat en daar de helft van door de kleine plaat

 

Al het vlees mengen met elkaar en op smaak maken met:

 

7 gr grove peper

6 gr fijn gehakte knoflook

0.4 gr foelie

5.4 gr chili poeder

7 gr paprika poeder

2.4 gr chili flakes

1 gr tijm gedroogd en fijn

118 gr water

 

Alle goed met elkaar mengen zodat ook de verschillende vlees structuren goed gemengd zijn.

 

Darm om de vul pijp rijgen

Langzaam de worsten vullen, lang en in rondes draaien.

 

Daarna gaan we de worsten 4 uur koud roken.

Na het roken grillen en heerlijk genieten met bijvoorbeeld een biertje erbij.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur