Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 23 januari 2020

Tomahawk met Chimichurrie

Tomahawk met Chimichurrie

 

Tomahawk ruim 2 uur van te voren uit de koelkast halen. In onze video laten we zien hoe wij de Tomahwak ombinden met slagers touw voor de perfecte garing en het behouden van de mooie vorm van het vlees.

 

Bereiden

Deze op de grill even goed aangrillen en dan even 10 minuten laten rusten

Doorgaren indirect tot 50 graden kern maar de thermometer niet te diep in het vlees stoppen.

Indirect op 130 graden op de bbq of smoker ( bbq met wat houtsnippers op de kolen )

 

Ondertussen

 

Chimichurri

150 ml olijfolie

2 eetlepels rode wijnazijn

Blaadjes van 10 takjes verse tijm

1 bosje verse oregano

1 bosje bladpeterselie

1 bosje bieslook

1 Spaanse peper, fijngehakt

1 theelepel mosterdpoeder    

4 tenen knoflook

1 kleine gesnipperde ui

Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

 

Verwijder de blaadjes van de oregano en de tijm ( stelen zijn niet eetbaar en te sterk van smaak )

Snij de bieslook, en peterselie in grove stukken

Snipper de ui. Snij de knoflookteentjes in stukjes.

Snij de rode peper in stukjes ( fijn ) wij doen alles gebruiken, wil je minder pittigheid haal dan de zaadlijsten uit de peper.

Doe alles in de keukenmachine en hak alles grof.

Voeg de olijfolie, mosterdpoeder, en rode wijn azijn toe en draai tot pesto structuur maak op smaak met peper en zout

 

Haal de Tomahawk van de bbq en laat deze in slagerspapier en folie even rusten min 10 minuten.

 

Snijd de tomahawk van het bot en snijd het vlees in plakken.

Let op dat je op de draad snijd van het vlees en niet met de draad mee snijd. ( zie film côtes de boeuf voor visuele toelichting )

Presenteer de Tomahawk met bot op een mooi bord of plank. Doe de chimichurrie in een bakje en zout het vlees even een beetje na.

 

Online instructie film

 

 

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »