Eland stoofvlees of Goulash 300 gram per verpakking is heerlijk voor stoofgerechten of het maken van worsten. Zoals wij de Finse sauna worst maken. Check het recept hieronder.
Elkvlees is niet enkel een topper voor tijdens de eindejaarperiode, maar ook voor meer zomerse recepten en op de barbeque komt het tot zijn recht. Het rode vlees van de elk is een gezond alternatief zijn voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen. De Elk is afkomstig uit Scandinavië waar het vrij in de dichte bebossing kan leven ver van de mens en enige infrastructuur. Een zorgeloos leven dat zorgt voor lekker vlees.
Finse Eland Worst:
Schapensnaar laten wellen in water.
Vlees kruiden:
11 gram colorozzo
4 gram suiker
5 gram zout
Vlees voor de worst:
Eland poulet 300 gram
Hert poulet 350 gram
Lardo 140 gram
Vlees eerst allemaal in poulet snijden blokken van 2 bij 2 cm
Daarna op smaak maken met de vlees kruiden en fijn draaien met de gehakt molen.
Worst kruiden, deze kruiden afwegen in een bak:
4 gram peper
3 gram uiengranulaat
0.2 gram foelie
2 gram kochukaru
3 gram gember
4 gram kaneel
2 gram kardemom
2 gram nootmuskaat
Van deze kruiden gebruiken wij 14 gram, dit toevoegen aan het vlees
60 gram water
Alles goed met elkaar mengen.
Darm om de vulpijp rijgen.
Langzaam de worsten vullen, lang en in rondes draaien.
Daarna gaan we ze roken in de rooktoren van de smoker.
Als ze 3-4 uur gerookt zijn laten we ze afkoelen.
Wanneer we ze gaan eten doen we herfst bier in de Dutch Oven en gaan we ze gaar stoven in het bier.
€8,95
€6,95
€14,95
€12,95
€19,95
€24,50
€49,95
Theme by InStijl Media