Bavette

Beschikbaarheid: Op voorraad (98)
Levertijd: 2 dag

Bavette

 

Gewicht: per 500 gram            

 

Label: Duurzaam

 

Herkomst: Nederland Blonde Aquitaine

 

Recept: skirt steak met zeezout & Smokey Basterd’s BBQ saus

 

Omschrijving:

De bavette is één van de smaakvolste stukken rood vlees van het rund. Hier geld wel dat het een stugge structuur heeft. Garen kan kort en krachtig maar het belangrijkste is dat het vlees goed rust voordat je het snijd. Tevens dien je het vlees haaks op de draad te snijden. Zie ook onze instructie video. De andere bekende benaming voor dit stuk vlees wordt ook de flanksteak genoemd.

 

Bereiding:

Wij hebben in onze masterclasses de bavette gedaan als skirt steak op zousteen.

Snijd de bavette in lange repen haaks op de draad van het vlees.

Zorg dat de zousteen goed heet is en bak de bavette rondom goed aan op de zoutsteen, laat even rusten en besprekel het vlees met wat grof zeezout.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »