Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 19 april 2020

Jamaican Ribs

Jaimaican Golden Ribs

Recept: is voor 4 strengen ribs

We gaan spare ribs maken op een andere manier dan de bekende BBQ spare ribs.

Wij hebben zelf een hele toffe Texas BBQ style ribs, maar na een paar jaar wilden we ook een nieuwe smaak maken.

Hier hebben we de Jamaicaanse ribs voor bedacht. Deze ribs hebben een unieke rub met smaken die heel lekker samen gaan met de smaak van varkensvlees. Daarnaast een glaze van verse mango, passievrucht en rode peper.

 

Ook bij dit recept geldt eerst een goede voorbereiding. Deze begint minimaal 24 uur van te voren ivm intrekken van de smaken.

Als eerste maken we de glaze. Als deze klaar is in een bakje op de werkbank laten afkoelen en bewaren in de koelkast.

 

Glaze van passievrucht, mango en rode peper

 

300 gr mangoblokjes

2 verse rode peper fijn gesneden zonder zaadjes ( of 3 is ook lekker spicy )

100 ml water

Sap en rasp van 1 limoen

1 x sap van de passievrucht

50 gr roomboter

2 eetlepels honing

 

Bak de peper aan in een pan met de roomboter en voeg de mangoblokjes toe. ( 2 minuten bakken )

Blus af met het water en voeg alle ingrediënten toe

Breng aan de kook en draai glad met de staafmixer

 

Jaimaican Rub ( ook te bestellen in onze bbq shop )

65 gram zout

50 gram witte basterd suiker

10 gr Tijm

50 gr Kurkuma

3 gr chilipeper

2 gr piment ( fijn malen in de vijzel )

10 gr venkelzaadjes gemalen ( fijn malen in de vijzel )

10 gram koriander

 

Ribs schoonmaken, vlies onder de ribs weghalen en rubben en 24 uur laten marineren in de koelkast.

Garen op een smoker of bbq indirect op een temperatuur van 100 graden.

Om de 40 minuten lakken met de glaze.

Doorgaren tot 65 graden. Glazen en inpakken met slagerspapier en doorgaren tot 73 graden. Vanaf 73 graden is het de bedoeling dat je de spareribs goed in de gaten houdt en gaat voelen tot ze de juiste gaarheid hebben. Ze moeten nog een bite hebben om te kunnen grillen.

Daarna nog even afgrillen & glazen even lekker karameliseren, en lekker eten.

 

 

Een keertje makkelijk doen? De Rub en de rib zijn ook verkrijgbaar in de webshop!

Reacties

  • Door Onno Pel, 19 april 2020

    Beste Rob,

    Bedankt voor de tip we hebben het er gelijk bijgezet. Het recept is voldoende voor 4 strengen ribs.

  • Door Rob, 19 april 2020

    Voor hoeveel spareribs zijn de glaze en de rub? per KG?

  • Door Gert, 19 april 2020

    Fantastisch recept

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »