Jamaican Ribs Geplaatst op 19 April 2020 Door Onno Pel 1 Zelf spareribs maken beste recept van Smokey Basterds Jaimaican Golden Ribs Recept: is voor 4 strengen ribs We gaan spare ribs maken op een andere manier dan de bekende BBQ spare ribs. Wij hebben zelf een hele toffe Texas BBQ style ribs, maar na een paar jaar wilden we ook een nieuwe smaak maken. Hier hebben we de Jamaicaanse ribs voor bedacht. Deze ribs hebben een unieke rub met smaken die heel lekker samen gaan met de smaak van varkensvlees. Daarnaast een glaze van verse mango, passievrucht en rode peper. Ook bij dit recept geldt eerst een goede voorbereiding. Deze begint minimaal 24 uur van te voren ivm intrekken van de smaken. Als eerste maken we de glaze. Als deze klaar is in een bakje op de werkbank laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Glaze van passievrucht, mango en rode peper 300 gr mangoblokjes 2 verse rode peper fijn gesneden zonder zaadjes ( of 3 is ook lekker spicy ) 100 ml water Sap en rasp van 1 limoen 1 x sap van de passievrucht 50 gr roomboter 2 eetlepels honing Bak de peper aan in een pan met de roomboter en voeg de mangoblokjes toe. ( 2 minuten bakken ) Blus af met het water en voeg alle ingrediënten toe Breng aan de kook en draai glad met de staafmixer Jaimaican Rub ( ook te bestellen in onze bbq shop ) 65 gram zout 50 gram witte basterd suiker 10 gr Tijm 50 gr Kurkuma 3 gr chilipeper 2 gr piment ( fijn malen in de vijzel ) 10 gr venkelzaadjes gemalen ( fijn malen in de vijzel ) 10 gram koriander Ribs schoonmaken, vlies onder de ribs weghalen en rubben en 24 uur laten marineren in de koelkast. Garen op een smoker of bbq indirect op een temperatuur van 100 graden. Om de 40 minuten lakken met de glaze. Doorgaren tot 65 graden. Glazen en inpakken met slagerspapier en doorgaren tot 73 graden. Daarna nog even afgrillen & glazen even lekker karameliseren, en lekker eten. Een keertje makkelijk doen? De Rub en de rib zijn ook verkrijgbaar in de webshop!
Onno Pel 15 Juni 2020 at 22:24 Beste Rob, Bedankt voor de tip we hebben het er gelijk bijgezet. Het recept is voldoende voor 4 strengen ribs.