Recept spareribs

Recept spareribs

Zelf spareribs maken beste recept van Smokey Basterds

Jaimaican Golden Ribs

 

We gaan spare ribs maken op een andere manier dan de bekende BBQ spare ribs.

Wij hebben zelf een hele toffe Texas BBQ style ribs, maar na een paar jaar wilden we ook een nieuwe smaak maken.

Hier hebben we de Jamaicaanse ribs voor bedacht. Deze ribs hebben een unieke rub met smaken die heel lekker samen gaan met de smaak van varkensvlees. Daarnaast een glaze van verse mango, passievrucht en rode peper.

 

Ook bij dit recept geldt eerst een goede voorbereiding. Deze begint minimaal 24 uur van te voren ivm intrekken van de smaken.

Als eerste maken we de glaze. Als deze klaar is in een bakje op de werkbank laten afkoelen en bewaren in de koelkast.

 

Glaze van passievrucht, mango en rode peper

 

300 gr mangoblokjes

2 verse rode peper fijn gesneden zonder zaadjes ( of 3 is ook lekker spicy )

100 ml water

Sap en rasp van 1 limoen

1 x sap van de passievrucht

50 gr roomboter

2 eetlepels honing

 

Bak de peper aan in een pan met de roomboter en voeg de mangoblokjes toe. ( 2 minuten bakken )

Blus af met het water en voeg alle ingrediënten toe

Breng aan de kook en draai glad met de staafmixer

 

Jaimaican Rub ( ook te bestellen in onze bbq shop )

65 gram zout

50 gram witte basterd suiker

10 gr Tijm

50 gr Kurkuma

3 gr chilipeper

 

2 gr piment ( fijn malen in de vijzel )

10 gr venkelzaadjes gemalen ( fijn malen in de vijzel )

10 gram koriander

 

Ribs schoonmaken, vlies onder de ribs weghalen en rubben en 24 uur laten marineren in de koelkast.

Garen op een smoker of bbq indirect op een temperatuur van 100 graden.

Om de 40 minuten lakken met de glaze.

Doorgaren tot 73 graden.

Daarna nog even afgrillen, glazen  en lekker eten.

 

 

Een keertje makkelijk doen? De Rub en de rib zijn ook verkrijgbaar in de webshop!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »