Hert met gerookte hutspot en saus van vijgen en glühwein

Hert met gerookte hutspot en saus van vijgen en glühwein

Een heerlijk winters gerecht en met een bijzondere twist aan de hutspot......

Hert van de BBQ met gerookte hutspot en Glühwein & vijgen saus

 

Gerookte hutspot

1 kg kruimige aardappels geschild

600 gr winterwortel fijn gesneden

400 gr gele uien in ringen gesneden

1 eetlepel suiker

2 theelepels zout

50 gr roomboter

peper + zout

aluminiumfolie

melk

 

Bereiding

  • steek de smoker/kamado aan en breng naar een temperatuur van 120 gr celsius indirect
  • spoel de geschilde aardappels af met koud water
  • leg op een rooster aluminiumfolie, vouw hiervan de rand om zodat er een soort van schaal ontstaat
  • doe het rookhout in de bbq
  • leg de gespoelde aardappels op het aluminiumfolie en plaats het rooster op de smoker/kamado
  • rook de aardappels tot deze gaar zijn
  • doe de wortel en ui in een pan en zet deze net onder water, voeg de suiker en het zout toe en kook tot deze gaar zijn
  • giet de wortel en ui af, vang een deel van het kookvocht op om eventueel de stampot wat smeuiger te maken
  • doe de aardappelen bij de pan in en stamp het geheel tot stampot, voeg een klontje roomboter toe en wanneer nodig nog een beetje kookvocht of warme melk ( wij kiezen melk )
  • proef de hutspot en breng eventueel nog op smaak met zout en peper

 

Glühwein Vijgen saus

1 rode peper schoongemaakt en fijngehakt zonder zaadjes

Roomboter

2 kaneelstokje

2 steranijs

1 vanille streng

5 el frambozenazijn

300 gram vijgen compote

2 eetlepel Golden Syrup of agave siroop

150 ml glühwein

340 gram vijgen in 4 stukken gesneden

Zout en peper naar smaak

Sap en ceste van een halve limoen

1 theelepel tabasco chipotle

 

Bereiding:

Zet een pan op het vuur met een klont roomboter, bak de kaneel, steranijs, en rode peper aan en blus deze af met de gluhwein.

Voeg de frambozen aceto, vanille boon, vijgen compote, golden syrup toe en breng aan de kook.

Haal de pan van het vuur en doe ceste en het sap van de halve limoen toevoegen.

Meng alles met elkaar en maak op smaak met grof zeezout

Voeg de vijgen toe en zet de pan op de werkbank.

 

Bereiding Hert:

1 hertenrack

Maak het hert schoon, check ons filmpje hoe we dit doen.

Grill het hert goed aan en gaar het verder in de smoker/BBQ indirect

Kerntemperatuur: 48 graden kern

Daarna inpakken in aluminium folie en laten rusten 10-15 minuten

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smokey Basterds alles voor professionele thuis bbq

Adres Smokey Basterds Amsterdam
Contact +31 6 13507577 [email protected] Werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur