Persoonlijk advies
Workshops
Kies jouw leverdag
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot
Inloggen0

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Inloggen0
Review Logo4,6 / 5 ⭐️ @ Trustpilot

Bekijk hier onze locaties & catering website Smokey Basterds Catering & Locaties

Door Onno Pel, 19 april 2020

Buikspek pepper glace

Buikspek & Dr Pepper:

 

 

Ingrediënten:

 

2 kg buikspek

 

Marinade

7,5 eetlepel 5 spices

2,5 eetlepel basterd donker

15 eetlepel soja sauce light

10 eetlepel water

10 theelepel chili flakes

2,5 eetlepel appelstroop

16 gram colorozo

 

Alle ingrediënten samen mengen. Buikspek in 5 stukken a 400 gram snijden.

Vlees in een grote bak doen en inwrijven met de marinade, doe de stukken in een vacuümzak/vriezerzak met de alle marinade en leg weg voor drie dagen. Elke dag het vlees even keren.

 

Maak de glaze ook een dag van te voren. En bewaar deze in de koelkast. De smaken trekken er dan heel goed in.

 

DR Pepper glaze

 

Roomboter

3 teentjes knoflook uit de pers

1 fijngehakte grote sjalot

100 gr bruine basterdsuiker

250 gram kersen op siroop / amarene kersen

0.5 theelepel chili peper USA

5 el agavesiroop

5 el cranberries aceto

2 el bosvruchten aceto

3 el ketjap

3 el ketchup

1 el worcestersaus

1 tl tabasco

215 ml dr pepper

Zout naar smaak

 

Doe de boter in de pan en zet de knoflook, sjalot aan met de kersen.

Laat 10 minuten pruttelen.

Voeg alle ingrediënten toe en breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.

Controleer de dikte (beetje stroperig) op een koud schoteltje.

Maak op smaak met zout en eventueel extra chilipeper USA.

 

Voeg de Dr Pepper glaze toe om de 20 minuten.

Het bereiden van het buikspek op de BBQ/Smoker:

 

Op de dag zelf het vlees uit de vacuüm halen. BBQ voorbereiden op 120 graden indirect, vlees op de BBQ, we gaan voor een kern van 65 graden. Wij doen het zelf het liefst op de smoker, dit kan natuurlijk ook op een gesloten BBQ met wat hout chuncks.

 

Wanneer het buikspek klaar is halen we het van de smoker/bbq en gaan we het afgrillen en gaan we de glaze karameliseren.

Haal de hitte schilden eruit of zet een andere BBQ op 180-200 graden.

Grill het stuk buikspek om en om en blijf glazen zodat de glaze mooi karamelliseert.

Hoe vaker je dit doet hoe zoeter en spicy hij wordt. Je kan hiermee lekker doseren.

 

De andere stukken kun je in de vriezer prima nog een hal jaar bewaren. Dus geniet er nog een paar keer van!!

Reacties

  • Door Onno Pel, 19 april 2020

    Precies, je rookt ze en maakt ze grill klaar. En dan bewaren.

  • Door Ricardo, 19 april 2020

    De andere stukken kan je makkelijk in de vriezer bewaren. Is dit gegaard of nog in de marinade? Ik kan me voorstellen dat het makkelijk zou zijn om alles te roken en daarna af te kunnen grillen als je trek hebt in een stukje vo...

Laat een reactie achter

* Verplicht veld
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »